top of page

The wonders of motherhood


De vakantie is begonnen! Hoera voor mij. Eindelijk kan ik genieten van al mijn vijf kinderen tegelijkertijd. lachen, rennen, knuffelen, spelen en genieten. Op de goede momenten. Soms, ineens, vanuit het niets beginnen ze te schreeuwen of ruzie te maken. Energieen botsen nog wel eensin dit huis van ons. Vandaag hoop ik op een goede energie, het is immers de eerste dag van de vakantie. We zijn zes weken bij elkaar.

En natuurlijk is dat een uitdaging voor hoogsensitieve kinderen want wanneer je broer of zus en pesthumeur heeft neem je dat over binnen 3-2-1...knal.

Vakantie, ah de dromen die wij eens hadden. Idyllen. Kamperen besloten wij al snel, zou zeker niets voor ons zijn. Horror. De minieme ruimte in een tent of caravan zou betekenen dat we compleet wars zouden zijn van privacy. Totaal overgeleverd aan het groepsgevoel. Samen met volkomen vreemden douchen of naar het toilet. Slechts gescheiden door een flinterdun muurtje. Tijd alleen zou wellicht te vinden zijn in de nacht, in het douchegebouw. Alleen geeft mij dat weer scenes van C-films op mijn netvlies. Rondstruinende psychopaat wacht op nachtelijke rustzoekers...een nieuw script voor een foute film.

Vliegen leek ideaal. Een beetje kleding inpakken en instappen maar.Vliegend naar de zon. Vertrouwend op onbekende bestemmingen en onbekende hotels. Restaurants die natuurlijk ingericht zijn op gezinnen met allergieen. Vanzelfsprekend. En dan betaalbaar, omdat kinderen toch niet de volle prijs betalen? Weer een illusie armer. Twee eigenlijk.

Mjah, misschien maar beter, mijn oudste dochter verklaarde vorige week dat ze niet wil vliegen.

Het is de eerste dag van de zomer. Ik adem diep in en laat mijn verwachtingen en ideaalbeelden los. Ik luister naar de plannen van vrienden en familie en weet, wij zijn precies waar we moeten zijn. Alles zal uiteindelijk kloppend zijn.

Ik kijk naar buiten door mijn serreraam en zie de zon verwarmend schijnen. Hij schijnt op ons met de belofte van een mooie zomer. Ik bekijk de accomodatie eens beter. Een prachtige aanbouw uitkijkend op een enorme tuin. Het zwembad staat klaar, de hangmat staat uitnodigend onder de appelboom. De kipjes zout en peper scharrelen rustig rond en verwijderen insecten. De kinderen kunnen fietsen, trampolinespringen en de winkels zitten om de hoek. Een afwasmachine en wasmachine en droger zitten allemaal in dit huis! Zelfs de kinderen hebben hun eigen kamer. De kleine zwarte kat zorgt voor magische bescherming.

Ik neem een slokje van mijn huisgemaakte koffie en luister terwijl mijn zoons rustig wakker worden. Blijdschap vult mijn hart.

Er is geen betere plek dan je eigen huis...

Geniet van jullie vakantie lieverds, waarheen het jullie ook gaat brengen

x Diane

Blog by Diane ©

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page