top of page

Joy

Leave a little sparkle wherever you go! Wat een fantastische quote. En het werkt, op een magische manier geven de glitters af terwijl ik glanzend en glimmend door het leven ga.

Zo vertrek ik naar de supermarkt vol positieve energie, glimlachend naar iedereen om me heen. Ik rek en strek wanneer oude mensen niet bij de rekken kunnen of met de scootmobiel het gangpad blokkeren. Ik klets met de eigenaren van de supermarkt en ben geinteresseerd in de kassiere. gemiddeld plan ik een extra kwartier voor de boodschappen routine om mezelf wat ruimte te gunnen. En wanneer ik lach naar de wereld valt me op dat de wereld vanzelf terug gaat lachen.

(waarvan ik nog harder ga lachen)

En dit doe ik ook op dagen dat alles tegenzit, op dagen dat ik de wereld even minder gezellig vind. Ik dwing mezelf het positieve in alles te vinden en zet de knop om. Mindset.

Dit jaar bracht het leven ons een weekje Ameland. In een stacaravan. Op een camping.

In Wind, regen, met beestjes, veel vieze was en ontzettend veel plezier. Ik heb een originele zandstraal peeling gehad, helemaal natuurlijk, dankzij windkracht 9.

Onze jongste kinderen waren mee, en kregen een week onvervalste aandacht. Geen versnippering, geen afleiding. Mindfull samenzijn. Het was net magie.

En het was de week van Magie op Nederland 3. Geweldig. Wanneer we geen spelletje deden kropen we op de smalle bankjes en nestelden we ons in de magie. Grote illusionisten vermaakten voorbijgangers in Londen, New York en Amsterdam....een heel stadje in Engeland werd in een illussie omwikkeld.

We waren compleet gebiologeerd door de moderne magie.En natuurlijk gaf het me ook weer stof tot nadenken. Als Dynamo kan wandelen over de Theems....en kan vliegen bij Santo Cristo in Rio, dan kan Fysiek mediumschap wel eens een prachtige illusie zijn. De nieuwe Houdini´s. Een beetje mentaal mediumschap gecombineerd met telekinese en magie!

Eigenlijk best briljant als ik er zo over nadenk. En dan moet ik toch toegeven dat ik enorm veel respect heb voor de illussionisten aangezien zij werken in een drukke omgeving in vol daglicht.

Mijn sceptische kant vraagt om antwoorden. Met afterlife uncovered willen we spiritualiteit bewijzen. We streven naar objectieve en onweerlegbare bewijzen van het leven na de dood.

Is het wel te bewijzen? Of blijft het een kwestie van geloof en vertrouwen?

Gisteravond kwam het antwoord al binnen. Zonder zweverig te willen zijn zal ik het proberen toe te lichtten.

Een van mijn gidsen kwam tijdens mijn stilte moment (een half uur iedere dageven stil, even rust en even in contact met spirituele energie) bij me. We raakten in gesprek, hij vanuit de spirituele wereld en ik vanuit mijn cocon van stilte en energie

.

Ik vroeg hem natuurlijk over de overeenkomst tussen magie en mediumschap. Hij pareerde dat ik dat als heks wel kon weten. Touché.

Ik stelde de vraag of fysiek mediumschap zou gaan veranderen en op welke manier. Het antwoord was dat de verandering al is begonnen. En mijn vraag of alles aan het eind een illussie zou blijken te zijn vond hij uitermatie komisch, hij had zich dat in het leven ook afgevraagd. `daarbij komt dat je nu met een overleden persoon in je hoofd aan het praten bent, is dat geen magie?` wijze woorden van een wijze man. Hij heeft gelijk. Ik blijf geloven. En vertrouwen. En de volgende seance? Ik laat me verrassen.

x Diane

Blog by Diane ©

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page