top of page

take care of the children

Is het wellicht tijd voor een nieuwe ethische basis voor ons als mediums?

Hoe zit het met de advertenties waarbij we oproepen als mediums om langs te komen op cursus of consult met je kind of tiener zodat we samen de mediamieke talenten van je kind ontdekken. Waarom?

Hoe is het ooit zo gekomen dat mediums die niet geschoold zijn in de ontwikkelingspsychologie, pedagogiek of gedragsproblematiek van kinderen en jongeren, niets weten van de patronen en gedragingen, nu willen en gaan werken met deze doelgroep?

Er ligt een groot gevaar op de loer voor deze werkers, coaches, mediums en begeleiders die handelen in naam van de spirituele wereld. En niet te vergeten, voor de betrokken kinderen.

Ouders met kinderen, ongeacht te leeftijd willen het beste voor hun kind en streven ernaar het beste te doen voor hun kroost. Wanneer er problemen in het leven van de kinderen ontstaan zoeken ouders naar de mooiste verklaring.

En let op; altijd buiten zichzelf. De verantwoordelijkheid voor de problemen thuis en op school, en het gedrag van de kinderen word als snel de verantwoordelijkheid van het medium. En wat als je niet kan helpen? Wat als je eerlijk en open bent dat er wellicht meer nodig is, professioneel? Het risico dat deze ouders dan in alle emotie de schuld met plezier bij een medium leggen is wel erg groot.

Opnameapparatuur en contracten kunnen dit wellicht voorkomen, maar wil iemand werkelijk op deze manier werken? Ik niet. HSP kinderen, indigo en kristal kinderen, hoogbegaafde kinderen, geboren mediums, het klinkt allemaal zoveel beter dan opvoedproblematiek, gebrek aan structuur en tijd of stoornissen in de vastgestelde spectrums.

Hiermee stel ik niet dat er geen kinderen zijn die voldoen aan de spiritueel gevoelige signalen, maar ik vraag me af hoeveel van deze signalen door de ouders geprojecteerd wordt op deze kwetsbare kinderen.

En hoeveel ouders komen met alle beste intenties bij een spiritueel werker en merken op dat hun kind alleen maar meer problemen krijgt. Vermoedelijk omdat het medium heeft gezegd dat er overleden mensen in zijn of haar kamer staan? Het kind slaapt vervolgens niet goed meer en raakt vreselijk angstig. Willen wij dit teweeg brengen? Mag dat?

En zo ben ik in gesprek met de spirituele wereld en ik vraag me af wat de beste manier is om toch die selecte groep gevoelige kinderen te bereiken en hoe ik deze kan onderscheidden van de andere groep. De tweede groep, geclassificeerd in ouders die professionele hulp en ondersteuning nodig hebben vanuit de gezondheidszorg. (en in sommige gevallen jarenlange therapie )

Ik maak me zorgen. Neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid wel serieus? Neem ik deze wel serieus genoeg? Ik ben moeder van 5 zeer gevoelige kinderen. Ik laat hen geen van allen actief of bewust kennismaken met mediumschap. Ik verklaar alles en beantwoord vragen die vanuit mijn kinderen komen, ook over mediumschap. Ze zien mij immers ook aan het werk zo nu en dan.

Maar ik activeer niets. Ik vind dat ook niet wenselijk. Ik help mijn kinderen bijvoorbeeld met goed aarden, en zichzelf af te schermen voor negatieve energie. Ik help mij kinderen zichzelf te helpen om beter met de wereld om te gaan.

Als medium weet ik dat twee van mijn kinderen een sterk ontwikkeld talent hebben om later medium te kunnen zijn. De andere drie zijn zeker zeer gevoelig. Of ze ooit hun latente gaven gaan ontwikkelen? Dat is aan hen, niet aan mij. Ze hebben nu al een eigen keuze hierin.

En dat is wat ik vrees bij de aangeboden workshops en cursussen, is de hulpvraag werkelijk van de kinderen? Of van de ouders? Het antwoord op mijn vraag hoe ik de ware groep gevoelige kinderen kan bereiken is zoals altijd simpeler dan verwacht.

`Laat ouders eerst alleen op consult komen, thuis of via skype. Je bent medium, je weet tijdens dat consult wat de werkelijke vraag is. Vertrouw daarop. Pas na dit consult is er ruimte om een eventueel consult aan een kind te geven, gericht op omgaan met gevoeligheid, en energie. Creativiteit en kind zijn. Kindermeditaties zijn ook mooi. Richt je niet op het ontwikkelen van gevoeligheid en spirituele gaven. Wees speels en grappig. En wanneer je groepen wil bereiken hou het dan op informeren van de ouders, zij zijn de beste helpers van hun eigen kinderen.`

Je verantwoordelijkheid durven nemen, als ouders en als werkers, daar gaat het allemaal om…en, vertrouw je hart, het verteld altijd de waarheid.

Xxx

Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page