top of page

All Hallows eve


Those who do not believe

in Magic

will never find it

Het wiel van het jaar draait en het einde van het oude heksenjaar nadert. Steeds meer mensen gaan Halloween vieren. Fantastisch! Versieringen komen tevoorschijn en men gaat zich verkleden, enge clowns duiken steeds meer in ons straatbeeld op en de horrorfilms zijn populairder dan ooit.

Geweldig! Mijn kinderen zijn dol op het enge aspect van halloween! Mijn man gaat al twee weken voor halloween aan de slag met zijn enge knutsels, spinnen, spinnenwebben en kakkerlakken en de pompoenenjacht. Ik zie creativiteit in vele vormen ontstaan, fantastisch om te zien.

Deze griezelige kant is bedoeld om spoken en geesten af te weren door het hier op aarde zo eng mogelijk te maken. Ik erken geen spoken en geesten. Ik geloof dat de spirituele wereld een wereld is van licht en liefde, en dat onze tijd op aarde slechts een fase is. Hierna leven we voort in de spirituele wereld.

Wij vieren Samhain. Het einde van het magische jaar. Wat hebben we bereikt? Waarvoor zijn we dankbaar? Welke zaken willen we niet meer mee het nieuwe jaar in? Ik bak en kook en mijn ketels vul ik met voedsel en liefde.

Ik word me bewust van de processen van het afgelopen jaar. Ik maak de balans op. Tijdens het Samhain diner mogen de kinderen schrijven wat ze achter willen laten in het oude jaar en dat gooien we in het vuur.

De wintertijd die zal volgen is een tijd voor reflectie en bezinning. Wat gaan we planten? Waaraan willen we en gaan we werken?

Ik ga in stilte werken aan mijn nieuwe pad. Hoe dit zich zal vormen ontdek ik in de stilte, in mijn nieuwe praktijk en werkruimte. Ik voel de stilte borrelen vol plannen, vol inspiratie en vol energie om te schrijven. Er liggen boeken te wachten om voltooid te worden.

Met midwinter ontsteken we de vuren. De vlam van inspiratie en energie om onze nieuwe ideeën, plannen en inspiratie kracht te geven. De langste nacht is dan voorbij en we kijken uit naar een zachte lente en vruchtbare periode.

Wil je meer weten over hekserij? Een consult over de processen in je leven? Of contact met je overleden dierbaren? Mediumschap op maat en in overleg, met lekkers…Je kunt me vinden via mijn facebookpagina.

Kus diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page