top of page

volle maan

Het is vandaag volle maan. Het hoogtepunt van deze volle maan energie ligt rond 13.00 uur.

Tijdens de volle maan zijn heel veel gebruiken bekend, zeker binnen hekserij en energetisch werk.

Door in contact te staan met de ritmes van de aarde, de maan, jaargetijden en werkzaamheden hierop aan te passen ontstaat een natuurlijke balans.

Ik verwerk de maanstanden tijdens mijn werk als medium. Om enkele voorbeelden te geven; Portretten ontstaan voornamelijk tijdens de nieuwe maan, demonstraties gaan geweldig in hoge energie van de volle maan, inspiratie voor schrijven komt vaak in de wintermaanden. Natuurlijk kunnen we niet alles plannen via deze methode, maar door te weten hoe je in je energie staat en begrip te hebben voor de factoren van de natuur ontstaat bewustwording...en door bewustwording onstaat acceptatie.

Deze jachtmaan van 27 Oktober staat voor Transformatie, en het opmaken van balans.

Hoe bijzonder dat dit ook een vast gebruik is tijdens Samhain, beter bekend als Halloween, zoals ik beschreef in mijn vorige blog. Accepteer dat relaties nu kunnen veranderen, werkzaamheden opnieuw beoordeeld gaan worden, patronen nu wellicht toch doorbroken moeten gaan worden.

Maandansen

Wanneer de maan vanavond hoog aan de hemel staat probeer dan eens met je rug naar de maan te gaan staan, met je voeten stevig op de aarde. Sluit je ogen en voel de energie van de maan je omringen en laden. Beweeg rustig heen en weer, wiegend op het ritme van de natuur. Alles om ons heen is energie, stel jezelf open en voel.

Kenmerken van de volle maan zijn slechter slapen, een verhoogde energie, het gevoel van prikkelbaar zijn en sneller in conflict raken. Als je je meer bewust bent van de maansfases en de uitwerking op je lijf en energie kun je hier beter mee omgaan en meer in balans zijn tijdens deze dagen.

Voor spiritueel werkers zijn de dagen rondom de volle maan uitermate geschikt voor het verzamelen van kruiden, vruchtbaarheidsrituelen, het zaaien van dromen en wensen, magisch werk, healing en het laden en reinigen van je stenen en materialen.

Om je stenen te reinigen kan je deze in het maanlicht leggen, bijvoorbeeld in de vensterbank. Zet hiernaast een fles water, bij voorkeur mineraalwater. het water absorbeerd de energie van de volle maan. Neem een slokje maanwater op nuchtere maag en voel de genezende werking van dit water.

Meer informatie over de maan en haar energie?

Behoefte aan een consult? interesse in een workshop?

Mail me vrijblijvend voor de mogelijkheden.

Liefs Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page