top of page

What the world needs now

What the world needs now is love, sweet love It's the only thing that there's just too little of What the world needs now is love, sweet love No not just for some but for everyone

Het origineel van dit nummer dateert al uit 1965….vlak voordat de Beatles hun monster hit all you need is love uitbrachten. Het thema blijft tijdloos, de inspiratie dat liefde en leven vanuit je hart globale problemen kan helpen oplossen word al jaren gegeven.

Tijdens onze trancecircel vorige week kwam een prachtige vrouw via mij vertellen dat iedere daad van zachtheid, van liefde, van onbaatzuchtig handelen de balans hersteld.

Dit hoeft niet groot te zijn, zelfreflectie op je handelen, werk je met je hart of met je ego? Een klein gebaar voor een ander kan een groot effect hebben.

Zo merkte ik dat zelf ook…momenteel hebben wij als gezin een aantal medische vraagstukken met mijn zoon. En het kleine gebaar van een vriendin, wat heb je nodig? Zal ik je andere kinderen opvangen? Dat is hartverwarmend. De vraag van een buurvrouw, je kan altijd de kinderen bij mij laten als je onverwacht naar het ziekenhuis moet... Heb je een auto nodig, bel dan gewoon! Of, ik kook wel als je in het ziekenhuis bent dan heb je daar geen zorgen van… Die mooie gebaren maken alles een beetje lichter, een beetje zachter.

Misschien is het wel zo dat we nu op elkaar moeten passen, een beetje voor elkaar moeten zorgen, elkaar een beetje moeten gaan vangen als dat nodig is.

En dan denk ik aan de aanslagen in Libië, Syrië en Parijs. Vreselijk, mijn hart huilt voor de mensen die onschuldig slachtoffer werden van terreur. Frankrijk heeft al meerdere bombardementen uitgevoerd, in reactie op de brute aanslagen. Hackersgroep Anonymous stapt in de digitale wereld om de terroristen te ontmaskeren (geweldig initiatief overigens)

En op straat zien we een heel ander beeld ontstaan. Mensen geven elkaar knuffels en spreken woorden van liefde en verbinding. Er is een bewustwording op gang gebracht. Dat ontroert me. Ik denk dat deze gebaren werkelijke kracht in zich hebben.

En zo denk ik na over de hart verbinding die James van Praagh vaak gebruikt en de hart knuffel die Ellen vanuit mijn cirkel gebruikt.

En ontstaat een simpele maar volgens mij hele effectieve oefening:

Dit kun je toepassen in meerdere situaties, waarbij je contact hebt met anderen.

In een moment van stilte denk je even aan een persoon of gebeurtenis waarvan je heel blij van word, waar je energie van gaat stromen

Leg dan even een paar tellen je hand op je hart en geef dit gevoel de kleur lichtgroen, de kleur van je hart chakra.

Ontspan nu en wanneer je wil kun je deze kleur groen geven aan de andere persoon, of personen.

Hiermee ontstaat een energetische verbinding. Jullie contact en de kwaliteit hiervan zal zeker verbeteren. Maar het werkt vooral op eventuele onderlinge negatieve gedragingen die kunnen ontstaan, zoals jaloezie, zelfbehoud of onbegrip.

Misschien leuk om eens te kijken wat er gebeurd met je eigen energie en die van een ander als je onderstaande oefening zo nu en dan gaat toepassen.

Zal de energie werkelijk verzachten? Wellicht worden ruzies vermeden, conflicten op een rustige manier uitgesproken, wellicht hebben we meer begrip voor de ander, simpelweg omdat we verbonden zijn door gevoel, door liefde.

Want haat los je niet op met haat.

Ruzies niet met ruzie

Bombardementen niet met bommen

Aanslagen niet met moord

Knuffels voor jullie!

X Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page