top of page

Heavenly Christmas

`Wanneer je naar de spirituele wereld gaat, zijn aardse vieringen van kerst en verjaardagen nog net zo belangrijk?`

Dit is de vraag die ik mijn sprit team deze week stelde. Vooral omdat wij hier op aarde als achterblijvers juist tijdens de feestdagen het gemis sterker ervaren.

De volle feesttafel met gedekte borden word steeds iets leger naarmate we ouder worden. En bij ons is het wellicht niet stiller dankzij onze vijf fantastische kinderen maar we ervaren het gemis van het samenzijn en de gezelligheid.

Het antwoord komt dit keer van mijn vader, die zelf graag in Zuid Afrika zat met de feestdagen om gedoe te vermijden.

`luister Diaan, we zijn al lange tijd voor de feestdagen bezig energie te bundelen om dichtbij te kunnen zijn tijdens de feestdagen. We voelen de noodzaak van hereniging, samen zijn vanaf een aards niveau en dus vieren we het bij jullie. Gezellig he?`

Ik moet een beetje lachen en merk dat ik het inderdaad erg gezellig vind

`Maar jullie hebben geen viering in de spirituele wereld? met versiering en bomen of leuke kerststalletjes? vraag ik.

`niet nodig, hier is het al feestelijk genoeg, overal licht, overal liefde en sereniteit. Iets wat op aarde zelden gevonden kan worden.`

Ik laat dit even op me inwerken, maar vind het toch niet echt een bevredigend antwoord. `Pa, maar je creert je eigen stukje hemel wanneer je op aarde leeft, het is als het ware een spiegel van een ideale wereld. Dan moeten er toch bomen zijn, of in ieder geval een wildlife park bij jou? en eten jullie nog? Kan ik iets voor je klaarzetten? Roomboterkoekjes van de Hema? Biertje?

`je bent grappig, dat heb je van mij. Ik heb geen lijf, daarom zijn je aardse gedachten over het leven hier niet helemaal juist. Wij bestaan allen uit licht en inderdaad hebben wij hier fantastische plekken, waar je zintuigen intens gelukkig van worden.

Maar je hebt wel een beetje gelijk, bij mij is geen versiering....wel veel familie. En daar gaat het eigenlijk om, toch? Maar ik zal eens wat navragen, wacht maar even, wacht.`

En dan is het letterlijk stil, en zit ik braaf te wachten, lollig hoor.

Ineens begint hij weer te praten, `ik sprak net even met je gids en die gaf duidelijk aan dat er een hal is waar wel versiering is en waar gidsen en begeleiders contact maken met de aardse wereld rondom kerst. Zie, dat weet ik niet, ik ben geen medium of gids, ik ben gewoon je vader.Ik leer hier werkelijk iedere dag iets nieuws.`

Wat fijn pa, dat is leuk om te horen. Goed, dus wat je zegt is dat er wel degelijk een plek is waar kerst gevierd word maar dat de meesten van jullie bij ons zijn voor de viering. Dat is fijn. want jullie worden allemaal erg gemist.`

Ik denk nog even na over dit concept. Als iedereen bewust bij ons is rondom de feestdagen dan is het wellicht fijn om een symbolische versiering te maken voor onze dierbaren. Bijvoorbeeld een glazen `vergeet me niet` kerstbal. Je kan hem vullen met glitters, zand, veertjes, kersttakjes...en de naam van diegene die je mist. De glazen ballen zijn te koop bij de hobbywinkel. Een mooi lint eromheen en je hebt een hele persoonlijke versiering met een prachtige energie.

De laatste jaren creeren we als gezinnieuwe tradities rondom de feestdagen. De tradities zijn door verschillende omstandigheden al jaren verdwenen. Ik denk dat het leuk zal zijn om een verhaal te vertellen op kerstavond. Een verhaal over onze familie. Anekdotes, grappige verhalen, en natuurlijk doen we ook dit jaar de kerstbingo. Vooral mijn oma´s vinden dit vast fantastisch!

Ik zal het nette kleed zoeken voor het ontbijt, en gluhwein met chocolade klaarzetten voor na de wandeling in het bos. Kadootjes onder de boom en mooie kleren regelen voor iedereen...Zo heeft iedereen die we zo missen een stukje kerst geinspireerd.

Ik wens voor jullie ook een fijne zachte kerst, voor diegene die het nodig hebben bieden wij op woensdag 23 December een afstandshealing aan. Door het bundelen van spirituele healing, Reiki en reconnective healing word een zachte intensieve healing gegeven met de liefde van de spirituele wereld.

Je mag je naam doorgeven bij de oproep op facebook, via soulsisters mediums.

Liefs voor jullie

x Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page