top of page

The Magic Within

True magic comes from within

Er was eens een dag, lang geleden, waarop een meisje met lange blonde haren staarde in de donkere diepten van het bos.

Haar blik werd steeds weer getrokken naar een onopvallende holte onder een boom.

Wanneer je gehaast en onoplettend door het bos zou wandelen had je deze holte niet eens opgemerkt. Waarschijnlijk had je dan gekeken naar de enorme bomen, de kruiden verborgen tussen de kleine takken laag bij de grond, de paddestoelen in de herfst en de kleurenpracht die het bos zo mooi weergeeft. Maar dit meisje lette heel goed op; zoals altijd, ze was mindful in het bos. In het moment, zonder afleiding. Dit bos kende ze als geen ander....Iedere vrije minuut rende ze naar haar bos, dichtbij haar huis. Soms nam ze haar hond mee, maar vaak zat ze hier alleen, stil op de grond te luisteren naar de zachte bries, ervaarde ze de subtiele bewegingen van de natuur en voelde ze de energie van de aarde heel dichtbij. En ze was een met de natuur. Haar gidsen vanuit de ongezien wereld vergezelden haar op deze dagelijkse momenten.

Vandaag was een verandering in haar bos, deze holte was haar eerder niet opgevallen en aangezien ze heel gedetailleerd was leek het onwaarschijnlijk dat deze holte er gisteren al was geweest.

Langzaam, zonder veel geluid kwam de overeind en sloop ze op haar knieën naar de boom.

Haar zintuigen stonden op scherp. Haar hart begon steeds sneller te slaan. De energie om haar heen veranderde terwijl ze dichterbij kwam. Even aarzelde of ze wel verder zou gaan.

Het voelde zo onbekend, zo onwerkelijk, al zou ze niet uit kunnen leggen waarom. Het was ongrijpbaar en dus waren er geen woorden. Maar ze voelde het, en diep in haar lijf begon een energie zich op te bouwen. Als een magneet bewoog ze verder naar de nu lichtgevende holte onder de boom. Ze was nu zo dichtbij. De kleur leek te leven…een zachte energie straalde nu doelgericht vanuit de boom.

Ze nam een diepe teug lucht, en hield haar adem in terwijl ze zich voorover boog om in de holte te kijken. Ze keek en schrok…haar adem ontsnapte met een zucht en ze deinsde terug.

Ze ging nog eens kijken, om zichzelf te overtuigen van wat ze had gezien.

Ze bukte en keek, en haar spiegelbeeld keek terug. In een kleine versie. Ze zag zichzelf, onder de boom. Dit keer bleef ze kijken, verbaast en verrast. De energie van beide meisjes vermengde zich en een lichte bol omhulde hen beide. Informatie werd uitgewisseld in dit magische moment in het bos.

Na een paar minuten doofde het licht langzaam en vervaagde het kleine meisje.

Sereen en glimlachend bleef het blonde meisje nog lang daarna geknield bij de boom zitten.

De wijsheid die ze had ontvangen zou haar leven voorgoed veranderen.

If you seek wisdom

Look inside your mind

If you seek love

Feel inside your heart

If you seek magic

Look within your soul

If you seek guidance

Listen

Epiloogje

De wijsheid en antwoorden die we vaak zo desperaat zoeken in het leven vind je niet buiten jezelf. De antwoorden liggen verborgen in de stilte van je ziel. Deze bevind zich niet buiten je fysieke lijf maar zorgvuldig verborgen en gekoesterd in het centrum van je lijf.

Door meditatie en stiltemomenten te creëren in ons leven bieden we mogelijkheden voor onze ziel om te spreken. We stellen ons open voor contact met onze gidsen en beschermers en we openen ons bewustzijn voor goddelijke energie om te verbinden.

De natuur verbergt een bijna magische energie die je meer ontvankelijk maakt. Omarm deze energie wanneer je kan, verbind je letterlijk weer met de aarde.

Wanneer je deze balans hervind, door uit te pluggen van je rumoerige bestaan, en de stilte in jezelf te vinden ontvouwen de antwoorden zich als vanzelf.

Vertrouw op de kracht van je eigen ziel.

Mocht je momenteel toch behoefte hebben aan een stukje begeleiding op je spirituele pad? mail me dan voor de mogelijkheden, x

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page