top of page

Break the habit

When life knocks you down

Roll over and look at the stars…

Teleurstellingen horen bij ons aardse bestaan, vind je niet?

We hebben onze verwachtingen, hoop en dromen en koesteren deze dag in dag uit. Hopend dat deze dromen werkelijkheid worden. We plaatsen ze in het licht en voeden ze met enkel positieve energie. Energie volgt de intentie dus als de intentie zuiver is, zal de energie stromen.

Volgens de theorie.

Ikzelf probeer waar ik kan ook nog liefde toe te voegen aan deze wonderlijke technieken. Ik probeer goed te doen voor de aarde, mijn gezin en help waar ik kan iedereen die op mijn pad komt en hulp kan gebruiken.

Uber positief. Dat is volgens velen wel toepasselijk in de omschrijving van hoe ik ben..Veerkrachtig ook wel..

En dan zou dit alles volgens de theorie leiden naar een verwezenlijking van mijn doelen.

Dat is niet zo.

Soms werkt het gewoon niet zo. Soms waadden we door modder. Door tegenslag en rampspoed. Door teleurstellingen en desillusies.

Wij hebben al jaren tot een droom dat we tijd samen kunnen doorbrengen. Gewoon, mijn man en ik. Even alleen. Geen belachelijke waanbeelden, maar gewoon even een avondje uit. Samen eten, een film of even wandelen. Een cabaret voorstelling kijken of een weekendje naar een fantastische stad.

En al sinds we elkaar kennen lukt het ons niet dit te realiseren.

Onze kinderen worden ziek, een hoge rekening heeft toch echt prioriteit of er is geen oppas..voorbeelden van beren op onze weg.

Bijzonder eigenlijk, ik vraag me dan sterk af in hoeverre wij als mens invloed kunnen uitoefenen of deze processen.

Lang van tevoren plannen of juist spontane acties, het maakt niet uit.

Zijn wij eigenlijk wel bij machte om met de juiste intentie hierin verandering te brengen?

Hoe zit het dan met onze lessen hier op aarde? Is het dan de bedoeling dat acceptatie van het moment waarin je je bevind het doel op zich is? Zijn onze behoeftes ondergeschikt aan onze lessen?

Het leven is bedoeld om te leven, niet om te overleven word wel eens gezegd. Maar kunnen wij als onderdeel van een hoger vooropgesteld plan daarin wel veranderingen aanbrengen?

Boeddha leefde naar verlichting door lijden, ligt daarin het antwoord op deze vragen?

En hoe zit het met de spreuk; Juist bij goede mensen gebeuren vaak slechte dingen? Vanwaar is dat? Hebben wij voorafgaand aan onze geboorte besloten dat wij meer wilden leren, meemaken, doorleven? Licht de ware verlichting en het antwoord op onze vragen verborgen achter de sluiers van de spirituele wereld wellicht.

De behoefte om ons gezin te transporteren naar een bestaan waarin we met ons harde werk en onze liefde kunnen bestaan is bijna elementair geworden. Reëel? Ik betwijfel het, maar langzaam ontstaat een bewustzijnsverandering die hopelijk globaal zal worden. Onze financiën, onze normen voor leven en bestaan zijn bepaald door regeringen en functionarissen die deze regelgeving niet persoonlijk ervaren. Zij werken vanuit een glazen kooi en beoordelen de massa. Ons collectief, wij als mensheid.

En wij bewegen mee met de stroom. Wij accepteren de achteruitgang en de binnensluipende armoede in onze huizen. Ons kapitaal en onze waarde is enkel nog zichtbaar in virtuele computerschermen. En de banken bepalen deze waarde.

Achter de deuren zie je pas de waarheid van ons leven. Hoogopgeleid en zelfstandig heb je een kans dit te doorbreken, als hardwerkende zorgverlener, arbeider of bijvoorbeeld ambachtsman sta je aan het einde van de maand vol stress de rekeningen en tegenvallende toelages te berekenen.

Om tot de conclusie te komen dat we niet vooruitkomen. Dat er geen vooruitgang is, ondanks de spiegels en illusies die ons worden voorgehouden. Ik neem graag als voorbeeld het verdwijnen van de studiefinanciering. Zoals voorgespiegeld was dit een hervorming, niet een verdwijning van onze zekerheden als jongere.

De realiteit verteld ons nu dat HBO en Universiteit enkel nog op lening of eigen middelen kan worden doorlopen. Een direct gevolg hiervan is dat hoogopgeleid zijn een kans is voor enkel de elite.

En we lieten het toe. We gingen niet op de barricades.

Nou ja, gelukkig hebben we straks weer net als vanouds een waanzinnig klassenverschl.

En misschien is dit wel nodig voor ons om inzichten te krijgen, om te bepalen wat er werkelijk toe doet. Misschien is less nu wel echt more. Wat hebben we werkelijk nodig?

Als moeder van vijf kinderen tracht ik ze mee te geven dat geluk te vinden is op onverwachte plaatsen. Ik hoop mijn kinderen mee te geven dat je wortels daar liggen waar je gelukkig bent. Dat je op zoek moet naar een omgeving waarin je gelijkgestemde zielen vind, waar je werkt voor wat je werkelijk nodig hebt en durft te geven, waardoor ontvangen ook makkelijker word. Ik leer ze creatief te zijn met de mogelijkheden en situaties die er zijn, Flexibel te zijn in verwachtingen en te laten dromen dat hun zielsbestemming binnen handbereik ligt.

Jullie geef ik graag een stukje inspiratie mee over deze maand.

In de maand maart is het Thema van vroeger Ostara, het lentefeest. De dagen worden vanaf nu weer langer en de winter komt ten einde. Lammetjes worden geboren en de witte eieren staan voor een maagdelijke wereld vol mogelijkheden. We zaaien en vieren het leven.

Deze dag die valt op 21 maart word veelal gevierd op en rond volle maan. Dit jaar is dat 23 maart wat betekend dat we in het paasweekend ostara vieren.

Het verstoppen van de eieren, het verven van de eieren, de paastakken en de paasvuren zijn voorbeelden die aangeven dat dit feest al vele jaren terug gaat in tradities. Wij voegen alle elementen toe aan onze viering, en geven vooral liefde aan de aarde, onze tuin word weer gevoed en vruchtbaar gemaakt en onze zaden worden opgekweekt in de kleine kasjes.

Ik sta de hele dag te bakken en honing en deeg zijn de basis voor veel lekkers.

Je huis opruimen haalt de winterse energie uit je huis, een plantenspuit met water en een paar drupje etherische olie laat de energie weer stromen (bijvoorbeeld een aantal druppels van munt, kamperfoelie of roos)

Voor diegene die een handfasting willen plannen is dit weekend een mooi moment. Hierin kan je goed voelen met wie je het heilige verbond aan wil gaan.

Wil je meer weten over het verbinden met de oude tradities en werken met de natuur en elementen? Vanaf 2017 is er de mogelijkheid om een jaartraining te volgen, geschreven vanuit de oude religie en geïnspireerd door moderne spiritualiteit.

Meer informatie volgt, voor vragen hierover of over je leven kun je mij vrijblijvend een bericht sturen.

X Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page