top of page

Midsummer dreams and wishes

A time for magic and celebration...under a full moon to enjoy a sabbat and esbat in one

Midzomer...je kan het op verschillende manieren vieren maar deze deel ik graag vandaag met jullie.

Vooral omdat het weer niet meewerkt, maar ook omdat ik jullie graag meegeef dat een viering niet perse groots en uitbundig met allerlei dure tools gevierd hoeft te worden.

Het gaat bij vieringen van volle maan en jaarfeesten vooral om de bewustwording van de seizoenen, de standen van de maan..de energie die hierbij vrijkomt en hoe deze energie effect op ons heeft.

Bij Midzomer is de zon krachtig en vieren we de langste dag. We zijn ons bewust van de rijkdom die de aarde ons geeft en dit keer zijn we ons meer dan ooit bewust van de volle maan die ons laat ontwaken.

Word je geleefd? of leef je?

Ben je wakker? of ben je ontwaakt?

Hoe kun je Litha, oftewel midzomer vieren? Eigenlijk kun je het vieren zoals je wil..maar wanneer je zoekt naar een aantal tips?

Zet verse bloemen in huis, eet veel vers fruit en drink schoon bronwater. Wees je bewust van de pure smaak en reinigende energie van het fruit en water. Bak wat lekkers, zoals rozemarijn koekjes, lavendelkoekjes of brood met verse kruiden en grof zout.

Hiermee eer je de aarde en neem je de aardende energie in je op.

Brand tijm, olie en lavendel olie in de oliebrander de dag voor midzomer.

Pluk of koop verse (biologische) tijm...brand deze in het vuur op midzomer en kijk of je helder kan zien tussen de werelden.. vroeger geloofde men dat je op deze manier feeën en elfen kon waarnemen. Wie weet! laat het me dan zeker even weten in een reactie!

Ontsteek een vuur op midzomer en schrijf je wensen op een papier. Vouw deze tweemaal dubbel en laat het midzomervuur je wensen meenemen.

Mediteer voor zonsopgang op midzomer en verwelkom de warmte en zon op deze magische dag.

Maak zonnestof...vooral erg leuk met kinderen en laad deze de hele dag in de energie van midzomer.

Hiervoor neem je gouden glitters en wit zand en je mengt dit tot het een mooie kleur heeft...als je geel zand kan vinden in een hobbywinkel kan dit ook, geel staat voor de zon.

Vul een mooi flesje met zand en glitters en strik de fles dicht. Versier een etiket (tip, zoals hier op de foto, of op een andere geheel eigen manier) en zet het flesje op een plek waar hij de zon kan opvangen op midzomer of buiten zodra de regen is gestopt.

Drink vlierbloesemwijn of witte wijn waarbij je het glas versiert met vlierbloesem...proost op alles wat je al hebt bereikt!

Doe alles waarvan je blij word!

Heb een magische fantastische dag lieverds

x

Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page