top of page

Soulspot

In de aankomende dagen kan je weer onrust ervaren, op een energetisch niveau. Het toenemende verlangen naar een plek waar je totaal tot rust kan komen, waar je volledig jezelf kan zijn en alles los kan laten kan nu overweldigende vormen aannemen.

In deze blog wil ik je graag helpen meer rust in jezelf te creëren en zal ik je uitleggen waar dit gevoel vandaan kan komen.

Wij als onsterfelijke zielen in een menselijk lijf voelen en ervaren alles op een hoger niveau. Echter is het niet vanzelfsprekend dat we het ook begrijpen, of dat we ons bewust zijn van deze gevoelens. En toch hebben ze invloed op ons bestaan. Op ons functioneren. Onrust, slaapproblemen, prikkelbaarheid, gejaagdheid en dat knagende gevoel van onvrede...de verschuivingen op een maatschappelijk niveau, zoals gebeurd bij de aanslagen die we de laatste tijd ervaren zijn voelbaar in onze energie.

Door ons bewust te worden van onze taak hierin kunnen we hierin wellicht een weg vinden, een weg om met deze negatieve en zinloze haat om te leren gaan.

Is het onze taak deze diepliggende problematiek op te lossen? Zijn wij verantwoordelijk als individu voor deze gebeurtenissen en hebben wij om die reden mogelijkheden dit te veranderen?

Oftewel, in hoeverre kunnen wij actief iets bijdragen aan deze gebeurtenissen? Is nietsdoen dan de enige optie?

Nee. Wij hebben de mogelijkheid om op kleine schaal onze eigen energie te behoeden voor negativiteit. En hierdoor hebben wij de mogelijkheid om onze nabije omgeving lichter te maken.

Het sneeuwbaleffect (ja ook in de zomer) zal dan zeker plaats gaan vinden.

In vele situaties zal je merken dat je eigen emoties gevoed worden, door gedrag van anderen om je heen, door onrecht, door boosheid van anderen. Wanneer je ervoor kiest hier niet in mee te gaan en je eigen positieve energie behoud zal de wereld om je heen geen negatieve invloed meer op je kunnen hebben. Gewoon omdat jij het niet toelaat.

Een bewuste keuze om anders om te gaan met energie dus.

Hierin is het belangrijk om lief te zijn voor jezelf en bij te tanken.

Je bewust worden van de maanstanden en natuurlijke invloeden kan ook helderheid bieden in je veranderende emoties en ervaringen. We hebben nu bijna volle maan, de maan voor het oogstfeest. En toch merk je energetisch een verschuiving, zijn wij al klaar om te feesten? Zijn wij al klaar om te oogsten? Wat heb je nodig om even stil te staan? Wellicht helpt het volgende je:

Weet je dat wij allemaal, ieder mens op deze aarde

Een zielsplaats hebben in deze wereld?

Een plaats waar we het gevoel hebben thuis te horen, in onze kracht

Komen en waar we een energetisch gevoel van blijdschap en euforie ervaren?

Deze zielslocaties kunnen bestaande krachtplekken zijn, waar we een bijna heilig gevoel ervaren. Zoals Stonehenge, de piramides, de hangende tuinen van Babylon, Machu picchu, Rosslyn´s Chapel en de Klaagmuur. (Dit is slechts een summiere greep uit de honderden magische krachtplaatsen in de wereld)

Er zijn nog veel meer van dit soort krachtplekken. In ons eigen land zijn er bijvoorbeeld de hunebedden en de elohim krachtplaats.

Je eigen persoonlijke krachtplaats is in vele gevallen een plek waar je een sterke herinnering hebt liggen. Je huis uit je kindertijd, de plek waar je bent getrouwd of ten huwelijk bent gevraagd, een plek waar een dierbare is overleden of een plekje in de natuur waar je vaak komt.

Hoe vind je je eigen zielsplaats?

Je herkent de plek aan de toename van emoties wanneer je er bent, je krijgt het gevoel open te gaan, jezelf te mogen zijn, je ontspant. Je voelt dat je een bent met deze plek.

Wanneer je nog geen zielsplaats hebt dan zal het vinden van deze plek de volgende indrukken geven:

  • Je voelt dat je hier eerder bent geweest

  • De kleuren worden intenser, als een magisch schilderij

  • Je voelt harmonie en rust

  • Je voelt dat je eindelijk op je bestemming bent en dat je kan ontspannen

  • Het voelt alsof jij een puzzelstukje was in het landschap, alsof jullie voor elkaar zijn gemaakt

  • Je voelt inspiratie en creatieve energie stromen en toenemen

  • Je voelt vrijheid en blijdschap

  • Door op deze plaats te zijn word je opgeladen en energieker

Door frequent te mediteren op dezelfde plaats in de natuur kun je ook een eigen krachtplaats maken. Door herhaaldelijk te werken met energie van jezelf, de aarde en de spirituele wereld op 1 plek verander je de energie van deze plek. Iedere keer dat je er komt wordt de energie sterker. Hierdoor word je meditatie steeds makkelijker.

Voor de meer getrainde lieverds geef ik graag nog mee dat deze plaats ook in jezelf gecreëerd kan worden.

In het werken met je bewustzijn, zoals in o.a. trance, hypnose en meditatie kun je in gedachten je eigen krachtplaats maken. Hier kun je altijd je eigen sanctuary vinden, om in harmonie met je ziel te komen. Je eigen magische plek maken in gedachten is een geweldig proces.

Probeer eens om op zoek te gaan naar je eigen zielsplaats…wie weet waar je uitkomt en wat je kan en mag ervaren…

Veel liefs en waar je ook heen gaat…wie weet vind je je zielsplaats…

Ik hoor graag wat je hebt ervaren! Laat je een berichtje achter op mijn Facebook?

https://www.facebook.com/groups/1488142434827133/?fref=ts

x Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page