top of page

Just another day (in the life of a medium)

Ergens in mijzelf huist een blij vrolijk meisje die opveert bij de gedachte aan die ene hond.

Al jaren weet ik dat we ruimte hebben in ons hart voor een hond in huis.

In vele ontmoetingen, dromen en consulten is dit ook naar voren gekomen. Er is ruimte voor een hond.

Maar wel een hond die past in ons gezin van veel.

En na meer dan een jaar op de lijst te hebben gestaan als kandidaat voor een herplaatshond was ze daar. Een Engelse bulldog (bulldogjes zijn mijn favoriet) en mijn hart stond even stil. Ze is een perfecte aanvulling, ze past qua karakter en gedrag en uiterlijk (haha) super in ons gezin.

Deze week gaan we haar ontmoeten en letterlijk energetisch kennismaken.

Vooruitlopend op de dag dat ze bij ons komt wonen (hopelijk dit weekend) mailde ik de hondenschool bij mij in de buurt. Zijn er ook trainingen en cursussen voor herplaatshonden? Na een aantal mails stuurde ze mij de optie om haar te trainen als speurhond, voor het zoeken naar vermiste personen.

Redelijk (te) impulsief tikte ik hardop lachend terug dat ik deze optie geweldig vond, aangezien ik als medium ook in aanraking kom met vermissingszaken en dat we op deze manier samen kunnen werken!

Onze mailwisseling stopte vrij abrupt. Ik zit al dagen te wachten op een reactie.

Ik verwacht dat deze niet meer komt, en dus ga ik maar op zoek naar een gezellige speelcursus..bij een andere school.

Deze vakantie staat bij ons in het teken van vermaak. Van anderen wel te verstaan. Eigenlijk van mijn kinderen.

Ik snap het, als je school gewend bent en je zit ineens zonder keuze zes weken bij je moeder in huis dan ga je haar als juf, kok, mary poppins, clown, sportvrouw en chauffeur inzetten.

Best logisch. En best jammer. Als je moeder eigenlijk wil schrijven, in de zon wil zitten, koffie wil drinken en behoefte heeft aan stilte.

Toch zie ik het positief, aangezien ik nu wel honderd manieren heb gevonden om nog sneller te schrijven, rennend koffie te drinken en zon in te ademen terwijl ik salto´s oefen. (De kinderen dan, stel je voor!)

Hebben we allemaal niet dagen dat we de behoefte hebben aan stilte of juist hoge energie? En zit het leven dan even in de weg…waardoor je gedwongen bent je aan te passen? Door werk, zorgen, verantwoorlijkheden of verplichtingen?

In Groningen hebben ze een mooi gezegde;

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat

Ik hou daar wel van. Maar geef jullie toch een aantal tips mee die ik heb ontwikkeld in mijn drukke hectische bestaan.

Meditatie: het is niet wat je denkt.

Het is eigenlijk vrij simpel, door een paar keer per dag stevig en bewust te ademen en alle opkomende gedachten los te laten bevrijd je jezelf van beperkende gedachten en kom je meer in contact met je onderbewustzijn en je ziel.

Dit kan tussendoor. Hou je handen op je buik net boven je navel, sluit je ogen en haal 10 keer diep adem tot je je adem onder je handen voelt. Focus je op niets anders dan je ademhaling. Stamp daarna even zachtjes (als je in bijzijn van anderen bent) of lekker hard als je thuis bent.

Doe dit zo vaak als nodig en zo vaak als kan.

Deze mini meditatie helpt je door stress, drukte en dagelijkse hectiek heen.

Laugh hard, smile often ,dream big

Lach herhaaldelijk en hard om jezelf. Mensen die om zichzelf kunnen lachen zijn gewoonweg gelukkiger. Hoe kan een ander jou nou leuk vinden als je jezelf niet leuk vindt?

Investeer dagelijks een moment om jezelf te vertellen hoe leuk je was. Bij voorkeur aan het einde van de dag. Maak jezelf een compliment. En probeer vooral jezelf aan het lachen te maken.

Hou een notitieboekje bij de hand. Teken, krabbel en schrijf losse gedachten en inspiratie op die je ziet, hoort of die je bedenkt op je dagen. Door aandacht te geven aan je creatieve kant sta je jezelf toe je hierin te ontwikkelen. Wanneer je meer tijd hebt kun je gaan zitten met een leeg papiertje en gewoon beginnen te schrijven of tekenen. Het resultaat is hierin ondergeschikt, het is voeding voor je eigen energie. Jij staat hierin centraal.

You aren´t doing it wrong

If no one knows what you are doing

Eet bewust. In de drukte van alledag is het te makkelijk om onnadenkend te eten en drinken. Adem drie keer goed in voordat je een keuze maakt over wat je eet en stel jezelf de vraag of je dit nodig hebt of dat je dit wil.

Je begrijpt dat eten en drinken wat je nodig hebt de juiste keuze is …maar wees af en toe aardig en neem ook iets wat je graag wil. Als je je er maar bewust van bent waarom je dit hebt gekozen.

Je bent het waard om meer aandacht aan jezelf te geven.

Veel liefs!

Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page