top of page

Herfst


Het is herfst.

De herfst equinox zoals al sinds jaar en dag word gevierd is achter ons en we maken ons langzaam op voor de donkere dagen van de winter. Dagen worden korter, nachten worden langer.

Misschien een goed moment om te kijken hoe wij onze energie bewaken?

In vele eerdere blogs heb ik getracht je bewustzijn te verhogen over voeding. De herfst is een tijd waarin we hebben geoogst en onze reserves verdelen voor de winter. Onze energie vraagt om een soortgelijke handeling.

Loslaten wat je niet meer kan gebruiken, wat je geen energie meer geeft en vooral verzamelen waar je energie van gaat stromen. Werk en huis gaan altijd door, en ongeacht of je daar veel energie van krijgt, je zal het met me eens zijn dat je dat niet los kan laten.

Je kan wel besluiten een houding aan te nemen die ervoor zal zorgen dat je energie in balans blijft.

Een korte meditatie in de ochtend kan helpen:

Voordat je opstaat blijf je rustig liggen en luister je naar de geluiden van natuur, het ontwaken van je omgeving, slaapgeluiden van je partner of kinderen of ervaar je simpelweg de stilte waarin je je bevind.

Visualiseer een zon boven je. Een krachtige verwarmende opkomende zon.

Hou je ogen gesloten en voel de warmte en energie op je gezicht. Adem deze gouden lichte energie in. Vul je lijf met iedere ademhaling met zonnestralen.

Adem zeker 10 keer in en uit.

Visualiseer nu de dag die voor je ligt. In iedere dag zit iets positiefs. Koffie, een wandeling, samenzijn met degene die je liefhebt, een dankbare taak, of vriendelijke woorden die je kan uitspreken naar collega´s of familie. Kies ervoor positief en vol zonlicht de dag te beginnen.

Gebeurd het toch dat je gedurende de dag ervaart dat je energie is gedaald tot nieuwe dieptepunt ga dan even in de stilte (ja dat mag op de wc) en sluit je ogen, visualiseer de zon en adem wederom de energie in. En denk daarna aan een moment, gebeurtenis of persoon waarvan je blij word. Hierna zal je dag lichter voelen. Geloof me.

Ik geef je ook graag mee dat je de aankomende week blaadjes kan verzamelen. Een aantal zijn genoeg, je mag invoelen hoeveel. Ieder blad zal staan voor een emotie, gewoonte of verslaving die je los wil laten. Voordat het jaar op 31 oktober draait mag je een moment kiezen waarop je in de wind gaat staan, bij voorkeur op een open plek in de natuur en je mag je blaadjes los gaan laten. Geef alles mee aan de wind! Laat het los.

Ik ben sinds gisteren begonnen met het verzamelen met spullen voor mijn halloween viering met mijn gezin. Op de planning staat onder andere bloembolletjes planten, een nieuwe bezem binden (we vonden een pas gezaagde jonge boom uit het bos die ik zal gebruiken als steel) ook schatten uit de natuur worden verzameld voor het altaar en de versieringen. Ik zal later deze maand tips geven voor de invulling van Halloween, ook wel bekend als Samhain.

Recepten zullen natuurlijk niet ontbreken. Hou vooral mijn pagina in de gaten.

Liefs

Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page