top of page

riders on the storm

If I had known the freedom

in letting go

I would never hold on

Soms kan ik me goed voorstellen dat sterk zijn niet de bedoeling is.

Ik weet ook goed uit eigen ervaring dat je soms sterk moet zijn omdat je geen keuze hebt.

Maar wanneer je die keuze wel hebt is het wellicht goed eens te kijken of dat sterk zijn je nog wel iets brengt.

Gisteren raasde een herfststorm over het land en deze liet duidelijk merken dat we volledig ondergeschikt zijn aan de natuur.

In de storm bewogen de bomen mee, de blaadjes lieten los en alles gaf toe aan deze natuurkracht.

En zo is het soms ook in je leven. Je voelt de storm en de uitdagingen tegen je aan slaan en we blijven staan, we blijven sterk! We laten ons niet omver blazen en we zullen nooit opgeven.

Wat prachtig. En vermoeiend. En uitputtend uiteindelijk als blijkt dat dit een herhaaldelijk proces is. Als je merkt dat je steeds weer moet vechten, steeds weer moet bewijzen dat je het aankan.

Wellicht schuilt hier dan je doel, die les die geleerd moet worden om verder te komen.

Misschien was het altijd al de bedoeling dat je mee ging bewegen. Je bewust zou worden van de energie die zijn pad gaat, en dat je daarop mag handelen. Is dat dan makkelijk? Natuurlijk niet! juist als je altijd gewend bent om sterk te zijn is dit een helse klus. Een enorme taak. Maar laat ik je vertellen; juist doordat je zo sterk bent kan jij dit. Je kan je mentaal vastbijten in deze processen. je kan besluiten, met de kracht van je mind, om los te laten. Te accepteren waar je nu bent en te vertrouwen dat wanneer de tijd er klaar voor is alles naar jou toe zal komen. En wanneer je de behoefte voelt opkomen om controle te herpakken, om weer supersterk te gaan zijn, luister dan eerst even naar je gevoel. Is dat werkelijk wat je moet doen? Kan het ook anders?

Bewegen in de natuurlijke getijden, in de natuurlijke stroom van jouw leven. Het vraagt bovenal vertrouwen. In jezelf, in de spirituele wereld, in alles om je heen. Maar door je energie te veranderen laat je toe dat er iets fundamenteels kan veranderen in jouw leven. Zodat je dichter en dichter bij je SOUL PURPOSE kan komen.

De energie die is vrijgekomen met de storm betekend voor mij opladen...en dus stamp ik vandaag door blaadjes, snuif ik frisse schone lucht op en bewonder ik de transformatie in de bomen. Wat voel jij na de storm? wat heb jij nodig? doe dat!

Veel liefs!

Wil je op ontdekking en is het tijd om je eigen spiritualiteit (verder) te ontwikkelen?

Kijk hier voor het programma van 2017

x Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page