top of page

hoofdvol...mindful?

Goed, wij zijn wellicht (als druk gezin, met bijzondere omstandigheden) niet de beste maatstaf om te bepalen wanneer je moet ontspannen en wanneer je moet handelen. Maar door de drukte en chaos van ons bestaan heen, en tussendoor laat ik inspiratie stromen, en herken ik het in dat moment. Ik schrijf het even op, of neem dan een moment er mee te werken. Ik forceer niets maar ga mee in de stroom van energie die altijd om me heen is. Af en toe even stampen of mijn voeten stevig neerzetten om me te verbinden met de aarde en af en toe even diep inademen om mijn gedachten helder te krijgen.

Dit is misschien ook wel de kunst voor jou. Je steeds bewust zijn en alert zijn op mooie inspiratie. Wees in het nu. Wees er bewust. En wees er met je volledige aandacht zodat je de tekenen niet mist.

Een andere tip die ik je graag wil geven is om in de avond een moment voor jezelf te plannen. Even uitpluggen van alle telefoons en televisies, netflixen en HBO's...om te denken over waar jij gelukkig van word om te doen. Wat mis je nu? Een studie? boeken? muziek (maken of luisteren) weggaan met vrienden? rust? En wanneer je dit weet probeer dan 1 te kiezen en maak hiervoor een plan. Wanneer ga je dit doen? wat heb je ervoor nodig? zet het op de kalender en maak lijstjes. Dit is ook zelfzorg, dit is trainen in focus en mindfulness.

Over zelfzorg gesproken, mijn man kwam gisteren thuis van zijn opleiding. Hij haalde even diep adem, nam een slok koffie en vertelde dat hij naar zijn eerste opleidingsdag reed, over de snelweg, mokje koffie in de hand, app met route op zijn schoot. Hij volgde trouw en zonder nadenken zijn instructies en parkeerde op de parkeerplaats waar de app hem heen had geleid.

Hij keek even rond, ontwakend uit zijn automatische handelingen en stond op een carpoolplaats. Van daaruit kon hij nog 8 minuten lopen. De gezondheidsapp leek dat wel een goed idee. (blijkbaar)

Hij had het gebouw die ik de vorige dag nog had omschreven en uitgelegd wel gezien op de heenweg maar niet nagedacht en was gewoon doorgegaan op Samsung instructies.

Hoe vaak doen we dat? zonder na te denken handelen, blind het nieuws en apps volgen? Ik vrees vaker dan we denken.

Maar je hebt zelf de controle, en dat begint met een keuze en een doel.

Voor nu alvast een heel fijn weekend!

Lieve groet

Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page