top of page

Plot twist

Er zijn van die dagen, dat ik wens dat ik de keuze had gehad om in bed te blijven.

En met iedere stap word die wens sterker.

Gisteren was zo'n dag.

Het ging van zieke zoon, naar twee zieke zoons- daarna maakte ik een cruciale inschattingsfout door te lang op reservelampje te blijven rijden. Mijn autootje en ik stonden op de parkeerplaats bij de supermarkt. De tijd tikte langzaam weg, de stress nam snel toe.

Gelukkig kwam er snel een oplossing voor mijn dochter die van school gehaald zou worden. (lijstje afvinken-check)

Dus daar stond ik. Tussen de winkelende mensen, in mijn auto. Krampachtig hield ik mijn telefoon vast en belde nog snel de zoons-mijn batterij liep terug naar 2%. Mijn oproep via facebook bleek gelukkig effectief.

Want al snel was een jerrycan benzine, samen met een vriend, naar me onderweg.

En toen viel alles uit.

Ik zat in de stilte. Benzine op, accu leeg, telefoon leeg.

Vanuit de stilte zag ik een prachtige overeenkomst met hoe we omgaan met ons lijf.

We rennen maar door. We nemen te weinig tijd voor onderhoud, voor (goede) voeding (onze benzine), voor mentale voeding (boeken, informatie, breintraining) en gaan er voor het gemak van uit, dat zolang we blijven rijden, alles in orde is. We doen te veel zonder na te denken. Zonder het te bevragen. We rennen maar door en leven zoals we het gewend zijn. zoals het makkelijk is. We laten ons leidden door de vragen die anderen aan ons stellen, de verbale en non verbale opdrachten die we ontvangen, en de energetische informatiestroom die we vaak, ongevraagd, mogen ontvangen. Waar is dan de Zelfzorg. de bewuste aandacht die we geven aan onszelf? aan ons lijf? Body Mind & Soul?

Essentieel.

Hoe goed zorg jij werkelijk voor jezelf?

Wanneer jij jezelf vaker de vraag stelt: Wat wil ik doen, wat heb ik nodig?

Tegenover de vraag: wat moet ik doen? wat verwachten anderen van me?

Dan ben je bezig met bewustwording, bezig met het erkennen van je eigen behoeften, en de noodzaak hiervan.

Voor mij kwam door deze opstapeling van onfortuinlijke gebeurtenissen het inzicht dat meditatie essentieel is voor mij. Stilte. Een moment om ruimte te geven aan die bijzondere flow van inspiratie.

De herfst is begonnen. De maan neemt af. De stilte vraagt om een plaats in ons leven.

Omarm de stilte. Laat de stilte je even kalmeren. Even pauzeren. even bewust ademen.

en daarna mag je jezelf vragen: Gaat het goed? hoe voelt je lijf? wat heb ik nodig?

Wil je ondersteuning bij het mediteren? Via de site kun je meditaties bestellen, en vanaf januari starten ochtendgroepen meditatie in Sappemeer. Deze meditatiemomenten plan ik op thema- hou hiervoor facebook in de gaten.

Hier volgen ook snel de creatieve, intuitieve, mindful en inspirerende workshops die ik zal gaan aanbieden vanaf 2019.

x Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page