top of page

Imbolc 2019

Imbolc 2019

Neem een moment om in de stilte te gaan zitten. Om net als de aarde te ervaren dat we ons bevinden halverwege zomer en winter. En juist op dit punt is er balans. Is er de stilte. En voordat de energie weer in beweging komt en de lente en zomer zich aankondigen-bevind je je in de unieke positie om je intentie te zetten.

En voordat je dit mag gaan doen mag je 25 dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent.

En bij alles wat je opschrijft ga je het voor je zien, duik je in de situatie-maak het visueel.

Geniet ook van de energie die dit bij jou opwekt, en voel hoe je licht grootser gaat stralen, hoe je hart opengaat en hoe je gelukkiger en blijer word-Dit feest roept je op om je leven nu zo vruchtbaar en ontvankelijk mogelijk te maken en deze staat van dankbaarheid en gelukzaligheid is daar perfect voor!

-Gratitude is a magnet for miracles-

En dan mag je zaden (doelen) gaan laden die je gaat planten in de lente. Deze mogen symbolisch zijn.

Neem je tijd om hier goed over na te denken en te voelen; schrijf je doelen (zaden) op-

En neem dan de tijd om ieder zaadje goed te bestuderen. Plant jij een zaadje voor voorspoed. Hoe voelt die voorspoed dan? Wat ga je ermee doen? Ervaar de voorspoed even als voorproefje. En hou dat vast. Op de volle maan rond Ostara ga je letterlijk planten. Ga je letterlijk zaaien.

Bolletjes, knolletjes en zaadjes. Haal die de aankomende weken in huis, ze komen vast op je pad.

En als je deze tijd tot aan die volle maan neemt om je zaden gezond en bewust in te gaan zetten, dan zal de oogst en de vruchten dit jaar onvoorstelbaar zijn.

Schrijf op wat je zal gaan zaaien, Vul aan met kern en krachtwoorden; Voorspoed? Dan ook geld, positief, Flow, overvloed, uitstapjes, vakantie! Wat ga je met die overvloed doen? Maak het wederom visueel! In de aankomende weken tot aan de volle maan van Ostara (de Maartmaan) mag je verzamelen. Plaatjes, teksten, quotes, verzamel en maak er een visueel aantrekkelijk MooNboard van. Plak alles op een kartonnen plaat- dit helpt je om makkelijke je doelen (zaden) te verwezenlijken. Benoem ook tijdens het maken waar je aan werkt, wat je visualiseert, hiermee train je je onderbewustzijn om het niet buiten, maar in jezelf te gaan herkennen. En je betrekt de universele en spirituele wereld in je woorden, doelen en zaden. Vraag hen je te helpen, je te ondersteunen en inspireren.

-Hulp nodig bij het samenstellen van je doelen en MooNboard? Er is in Maart ruimte om samen met een groep anderen aan mijn koffietafel een MooNboard te maken. Misschien zijn er vriendinnen die mee willen, familie of collega’s- misschien ontmoet je juist nieuwe gelijkgestemden. Misschien is dat ook een van je zaden-

Je mag een berichtje sturen voor de Datum. klik hier

Imbolc-ook de tijd om je huis te reinigen en zegenen.

Hoe doe je dat? Weet om te beginnen dat Imbolc het feest van licht is. Van de belofte van warmere dagen, van lente, van het langzaam ontwaken van de moedergodin-moeder aarde.

Eerst ga je“gewoon”schoonmaken. Ik smudge dan altijd de woning en vraag licht, liefde en bescherming in iedere kamer en ruimte te komen. Daarna zegen ik de woning met honing en melk. Wil je meer weten over het reinigen en zegenen van je huis? Post je vraag op de groep-Say Hello to Heaven-en ontvang daar tips en tools. klik hier om naar de website te gaan

X

Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page