top of page

Maan in Schorpioen

Deze volle maan is omringd met verschillende aspecten. Voor de creatieve zielen onder ons is dit een tijd waarin je kansen en mogelijkheden mag en zal benutten. De creatieve energie onder deze maan wordt opgemerkt, gehoord, gezien en geleefd. Maak dus zichtbaar of hoorbaar wat je kan en wil uitten.

Gevoeligheid en intuïtie, magie en mystiek horen ook bij deze maan. Het moment om te kijken in de kaarten, te werken aan je intuïtie (ja dat heeft werk nodig) af te spreken om actief aan de slag te gaan of op te schrijven wat je intuïtief waarneemt. Intuïtief creatief werken is absoluut succesvol onder deze maan, hoe het ook voor jou vorm mag krijgen-doe dat!

Onder deze maan zijn vrouwen op en top vrouwelijk, de energie spat er af! Ook de mannen zijn zeer gericht op relaties, samenzijn-het is een maan waarin seksuele en liefdes energie intens kan gloeien. Vrijgezel? Ga zeker op pad vanavond, de sterren en de maan staan voor verleiding. In een relatie, geniet van elkaar, maak tijd voor elkaar-

Schorpioen zorgt ook voor balans. Wanneer er iets hersteld moet worden, omdat er onrecht is gedaan-dit is de tijd waarin je antwoorden of inzichten krijgt hoe je dit het beste kan aanpakken (of het wordt zelfs voor je gedaan)

De energie van de sterren en deze volle maan kunnen je ratio en emoties onder druk zetten. Om in balans te blijven is het goed om stiltemomenten voor jezelf te creëren. Stiltemomenten waarin je in contact kan komen met je onbewuste zelf, je hogere zelf en intuïtie. Meditatie kan hierin ondersteunen. Op sound Cloud staan een aantal Engelstalige meditaties om je hierin te ondersteunen.

https://soundcloud.com/diane-holzhausen/sets/meditations-for-the-soul

Ik zal met enige regelmaat nieuwe meditaties plaatsen.

Mocht je opmerken in deze momenten van reflectie dat je veel negatieve patronen, gedachten of disbalans meedraagt dan raad ik je aan om onder de aankomende afnemende maan dit los te gaan laten door een ritueel.

Voel wat het is dat jij als negatief of beperkend ervaart- een relatie, een ervaring, een emotie-

Een ritueel is slechts een vast patroon van handelingen met symboliek om met energie te kunnen werken.

Dit is een simpel maar doeltreffend ritueel voor het bevrijden van negativiteit.

Nodig: salie en rozemarijn olie

Papier en zwart potlood/zwarte pen

Een kaars

Een kan voor water die afgesloten kan worden (doorzichtig-een oude fles spa blauw werkt ook)

Neem een bad of douche, waarin je na afloop je lijf spoelt met een kan lauw water met kruidenwater.

Je kan deze kopen bij etherische winkels maar ook in bijvoorbeeld Holland and Barrett.

Druppel een aantal druppels rozemarijnolie en een aantal druppels salie in de kan. Ruik of het voor jou aangenaam is, druppel anders wat extra. Laad dit water onder de volle maan. (zet de kan in het maanlicht gedurende de nacht. Bewaar het water in een afgesloten kan.

Zodra de maan afnemend is kan je het water gebruiken.

Pak de kan en laat het water van boven je hoofd langs je ruggengraat en je benen spoelen. Voel hoe het water je chakra’s en aura reinigt.

Droog nu op aan de lucht.

Steek een kaars aan.

Ga op de aarde staan.

Neem een moment om te ervaren hoe je lijf voelt-fris en krachtig.

Neem nu de negatieve lading die je hebt ervaren en vastgesteld als overbodig en beperkend in gedachten.

En zonder hier teveel aandacht aan te geven schrijf je in korte woorden op wat je los wil laten.

Steek het papier nu aan met de kaars. Kijk hoe het opbrandt. Laat het vanzelf uitgaan door het op de aarde te leggen terwijl het brand.

Verspreid de as na het ritueel over de grond en laat het opnemen door de aarde.

Neem een moment om dankbaar te zijn.

Blijf rustig in de stilte, eet en drink iets.

Deze volle maan brengt kansen, kansen op groei, inzichten, verdieping van relaties, nieuwe ontmoetingen-

word je bewust van je energie en ervaar hoe deze energie voor jou gaat werken-in harmonie met jou

Lieve groet

Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page