top of page

HSP aan Zee

"Hoe overleef ik- vakantie"

In de afgelopen week was ik in Turkije. Onze langverwachte en uitgestelde zomervakantie.

Nu herken je wellicht de behoefte aan positieve flow en energie, zeker op vakantie.

Toch schijnt dit voor de gemiddelde mens minder noodzakelijk te zijn waardoor er zeker binnen ons gezin een diversiteit aan wensen en doelen is op vakantie.

Dit jaar was het mijn beurt me te voegen. Een resort aan de Turkse Riviera werd geboekt. All inclusive.

Ik bestudeerde de omgeving (Side) voor vertrek en zag de tempel van Apollo, oude bouwwerken en rivieren om te kanovaren- en starbucks (mijn moderne variant van zen in een beker)

De heenreis werd een eerste veldslag- door de staking van de boeren (totaal terecht- ik ben pro farmer) werd ons reisschema wel erg riskant dus we besloten vooraf een hotel te boeken- een zeer last minute hotel waardoor we dat ook terugzagen in de kwaliteit en het comfort- we vertrokken op tijd naar Mega Schiphol, een laatste check wees uit dat niet alle medicatie mee was gekomen dus spoed apotheek en: medicijnen regelen.

Wie ooit als HSP-er ip Schiphol is geweest weet dat het een constante aanslag is op je zintuigen. Rondrennende mensenmassa's, lange rijen, stress en spanning, een niet logische opbouw en een groot complex maakt dat Schiphol vanaf heden een verboden zone is. Ik ga voortaan naar een kleiner, meer overzichtelijke airport en pas met liefde mijn bestemming daarop aan. Volle gates, wachtende (huilende) kinderen (van anderen) en geërgerde mensen maakten mijn overprikkeling voor het vliegen al compleet.

Dit is het moment dat ik tip 1 heb ingezet. #tip1

Zet een rustig muziekje op je telefoon aan. neem valeriaan en drink wat water.

Concentreer je tijdens het muziekje op de wens om op vakantie te gaan. Op het weer, de bestemming, je wens- en laat gedurende een paar minuten, met je voeten op de grond, je gedachten slechts naar je reis gaan. (zonder valeriaan mag ook, met vliegangst is dit onmisbaar gebleken, tenzij je je eigen Soulsister Roos meehebt, die werkt ook super-)

Na een paar minuten voel je het verschil.

Tijdens de reis zagen we iets heel bijzonders- een spiritueel kado- voor zeker 10 minuten hadden we regenbogen rondom het vliegtuig- amazing! signs are everywhere!

Bij aankomst in Turkije was het geen warm bad, de turkse douane is a challenge.

Maar eenmaal op het vliegveld zette ik een sprintje in- de eerste starbucks! Dat ik nu Dainel heet neem ik voor lief

Het hotel was op 1,5 uur transfer- veel verder dan waar we hadden geboekt (ohoh) het moment dat we uit de bus stapten heb ik tip 2 ingezet:

zorg dat je je voeten goed op de grond zet en verbind je met de plek waar je je nu bevind. Met de aarde, met de maan, met de mensen en voel hoe jij 1 bent met dit alles- ook op vakantie- wees exact in het moment op de plek waar je je bevind- mindful en vol aandacht. Haal diep adem en laat al het andere los.

voor een versterking van dit gevoel kan je een boom aanraken of even bij een boom gaan zitten, op de grond-

Het hotel was te vol bij aankomst, dit zorgde voor een overloop aan mensen in het restaurant, de lounge, bij het zwembad en het strandje. Na een dagje het gevoel te hebben gehad dat we verdwaald rond aan het lopen waren maakte tip 3 het mogelijk om de focus te verleggen.

#tip3 Focus je op je eerste wens- wat wilde je doen op vakantie en is dit haalbaar? Ga dit zo snel als mogelijk plannen- ik regelde een huurauto om toch onze bestemming te bereiken- dit bracht bij mij rust en ontspanning- het vooruitzicht toch op de bestemde plaats te komen- en Side was magisch, de energie van de plek, de tempel, de zee (het rustige gedeelte) een plek om te laden (buiten het seizoen)

Op de foto is nog net de maan te zien, rechts boven het prachtige eerbetoon aan de God Apollo- deze tempel, de maan en de kracht die zeker voelbaar is op en rond deze plek waren werkelijk adembenemend- letterlijk, omdat de energie zo hoog was- mocht je ooit in de buurt zijn neem dan een moment om deze plek te bezoeken

De volgende tips zijn ook goed om in te zetten voor je reis, waar je ook heen mag gaan:

#tip4 Neem geurkaarsjes en aromatherapie mee op je reis- de geur en de werkzame aroma's zijn ondersteunend en helpen je aarden, balanceren en ontspannen op vakantie. Een paar druppels op een doekje onderweg voor balans to go is ook goed om te doen...

#Tip5 neem iedere dag een moment voor jezelf, om even in je eigen energie te schrijven, lezen, douchen, niets doen aan het strand- om even los te komen van alles prikkels. Dit is niet ongezellig, dit is zelfzorg en essentieel voor de sfeer en energie van de rest van de vakantie.

En bovenal, onthou dat je, waar je ook heen mag gaan en met wie je dat ook zal doen, de energie die je opdoet bij de plekken die je bezoekt is onbetaalbaar-

xo

Diane

image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page