top of page

30 November, een volle maan in Tweeling

De twee gezichten van de Tweeling Volle Maan


Voel je de energie van de maan? ze groeit, neemt toe in licht en kracht en maandag 30 November staat ze vol in het luchtige teken tweeling- lijnrecht tegenover de krachtige energie van de zon in Boogschutter. Om het extra spannend te maken vind er ook nog een gedeeltelijke maansverduistering plaats! Dit is een bijzondere energetische combinatie!


Tweeling in de maan laat twee gezichten zien. Een dromer die werelden kan schetsen (en maken) in gedachten. Vrijwel zonder beperkingen en restricties beweegt tweeling door het land van mogelijkheden. Alles kan! In gedachten.

Veel van deze dromen zijn slechts in gedachten en het fysieke, aardse deel is waar deze dromen gemanifesteerd moeten worden, tot uiting mogen komen.

Jezelf verliezen in de wereld van fantasie en dromen, even weg van de realiteit, is nu zo aanlokkelijk.

Doordat de zon in Boogschutter staat en we dit weekend een gedeeltelijke eclips hebben vind je hierin uitdagingen, het andere gezicht van deze tweeling maan.

Deze kant roept je aan succesvol en perfect te zijn. Het ideaalbeeld. Het huis, je gezin, je werk, alles moet nu goed gaan. Dat is hoe het hoort!

Toch?

Deze innerlijke conflicten roepen op tot een balans, Een middenweg tussen beide uitersten. Een flinke uitdaging! Maar het kan!De maan van November is van oudsher een maan om de laatste zaken en goederen in te slaan voor de koudste dagen die nu voor de deur staan. Vee werd geslacht voor het vlees en de vachten.

Offermaan, Beavermoon- Bloedmaan…in verschillende delen van de wereld is er een andere naam voor deze November maan. Je kan deze energie voelen. In een andere vorm, maar met hetzelfde gevoel: Gehaast. Ook nu worden we opgeroepen goederen in te slaan. De media voedt deze energie behoorlijk in deze aankomende donkere dagen. Zo moeten we nog snel inkopen doen, het huis op orde krijgen, zaken regelen…de winter komt eraan!

Of in ons geval: de feestdagen!

Wat als je een stapje terug neemt. En je realiseert dat je een keuze hebt? Dat je altijd mag keizen wat het beste is voor jou.

Dan voel je wellicht dat deze periode vooral goed is om naar binnen te keren, om te voelen en kiezen wat goed is voor jou, wat je nodig hebt. Dat het misschien niet zo druk hoeft en moet. Dat het gaat om het samenzijn. De momenten. De verbindingen.


Een van mijn gidsen vertolkte het prachtig:

In the end
It is only love that matters

Ja maar:

We zijn hier en nu. En er worden dingen verwacht. Taken van ons verwacht.

En dat is ook zo. We hebben verplichtingen.

Ik deel graag een aantal tips die je, naast je werk en gezin en familie kan doen om je eigen kracht en balans te behouden:


Journal:

Tweeling en de Maan roept op tot communicatie. En dat begint bij jezelf. Begrijpen wat je voelt en waarom je dit zo voelt is de basis. Probeer zo objectief mogelijk bij je emoties te komen.

Neem deze dagen tijd om te journalen. Schrijf letterlijk op wat je bezighoudt en noteer mogelijke oplossingen erachter.


Schrijf ook op wat je tegenhoudt en wat je blokkeert. Hoe lastig dit ook kan zijn, het is nodig het zichtbaar te maken.

De energie van de maansverduistering en de combinatie van boogschutter en tweeling roept je op om in vertrouwen loslaten wat je niet meer nodig hebt en in vol vertrouwen te omarmen wat nu op je pad zal komen


Schrijf op waar je dankbaar voor bent. Ook de kleine dingen, momenten, complimentjes, schrijf zoveel je kan. Dankbaarheid verhoogt je energie! (En werkt als een baken voor geluk en inspiratie)Natuur

Tussen zon en maan vind je de aarde.

Ga de natuur in, voel hoe de aarde zacht rust in de aankomende winter. Breng je volledige aandacht naar het moment en kijk hoe de bomen, planten en grond aan het veranderen zijn. Staar naar de wolken en vind antwoorden in de vormen en symboliek.


Meer Hygge (graag!)

Perfectie is niet nodig, comfort wel.

Maak je huis en leven een beetje meer Hygge.

Brand kaarsjes, breng de natuur meer in huis (door bloemen, planten, kruiden, edelstenen)

Kook comfortfood, drink maanmelk- brouw lekkere theetjes…draag warme sokken en makkelijk zittende kleding. Lees een boek (of artikel, zoals deze) en maak het net iets warmer in huis. Mediteer of knuffel net iets vaker. Comfort. Wat is dat voor jou? Doe dat!Vertrouwen affirmatie

Vertrouwen. Je kan het versterken en bouwen voor affirmaties. De herhaling van affirmaties resoneert in alle lagen van je bewustzijn, zo her programmeer je je basisvertrouwen.

Deze affirmatie is krachtig en helpt je te ontspannen en te vertrouwen op je basiskracht!

Ik zeg het voor, jij zegt het na met het woord ik- goed? Daar gaan we:

(Voorbeeld: jij bent sterk…en dan zeg jij: ik ben sterk)


Jij bent sterk

Jij bent mooi

Jij bent creatief

Jij bent ontspannen

Jij bent in balans


Herhaal deze vaak. Je zal merken dat je meer en meer ontspant


Doe iets creatiefs

Het maakt niet uit wat! Denk creatief, werk creatief, praat creatief, Zing, dans, musiceer. Teken schilder, verf tuinier, bloemschik erop los. Maar creëer iets!

Dit is perfect voor het nog beter afstemmen op de energie van deze volle maan.


En bovenal, voel hoe de aarde, de maan en de zon in het ritme blijven. Onverstoorbaar door de aardse onrust of vraagstukken…ze blijven standvastig in de cyclus van het jaarwiel.

Stem je hier meer en meer bewust op af en ervaar hierdoor zelf meer en meer kracht en balans.


Wil je graag onder begeleiding interdimensionaal reizen tijdens dit volle maan weekend? Gewoon vanaf je bed, bank of meditatiestoel? een reis voor inzichten, balans en communicatie- reconnect met je inner wisdom en inner voice! je kan nederlandstalig en engelstalig reizen- ik ben je gids

Liefs

Diane
Comments


image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page