top of page

De roze maan van AprilOp 6 April 2023 staat de Volle maan in Weegschaal, en deze maan is van oudscher bekend als de Roze maan, en soms ook als Lentemaan.

Het is de tijd van Lente, pasen en de beloftes van nieuw leven, een nieuw begin, nieuwe projecten en de sparks van inspiratie en innovatie...

De lente is gestart na Ostara, de zaden voor dit jaar kunnen worden gezaaid- symbolisch, maar hey...in het werken met je spirituele groei, ontwikkeling en manifestatie draait immers alles om symbolen!

Tijd om te duiken in wat de symbolen en betekenis van deze maan voor jou betekenen:


Deze volle maan activeert en inspireert je dromen en mogelijkheden, het is de maan van balans en kansen

Ik heb voor ieder sterrenbeeld een tarot kaart getrokken uit het deck Queen of the Moon, zodat jij de energie van de volle maan optimaal kan channelen en benutten!


Kijk hieronder bij jouw sterrenbeeld wat de Maan je komt brengen:


Ram

Het is de maand van Ram en voor jou geeft dat tijd om meer gedetailleerd te kijken en voelen waar je staat, en ook hoe het gaat. Analyseer meer en maak de connectie met je hogere zelf (door meditatie, stilte wandelingen) hierin ontrafel je wat je echt nodig hebt, hoe je dat gaat realiseren en waar je pad naartoe leid. Deze maan maakt je zachter en geeft je de tools naar binnen te keren- kies die tijd bewust!


Stier

Lieve Stier, het is momenteel niet moeiteloos voor jou- je kan het gevoel hebben meer moeite te moeten doen voor je balans of je bent nu drukker dan anders (misschien positief)

Deze maan en vooral ook de spirituele flow rondom jou bied je de energie van loslaten, overgave. Maak meer bewust de keuze mee te gaan op de flow. de stroom en de energie en laat planning en strakke schema's voor nu even los. Je zal zien dat je gedragen word wanneer jij loslaat- Flow!


Tweeling

De energie van deze maan is zacht en aanmoedigend, je werkt hard en kan vele ballen in de lucht houden, voor nu is het goed te weten dat je support ontvangt en dat je even hoort dat het na deze maand rustiger wordt, je weet dit misschiern al of je voelt dit en dat wat je doet, kijken naar wat komt, nieuwe plannen maken en dromen is fantastisch, dit zal de weg vrijmaken voor jou en je wensen


Kreeft

Lieve kreeft, je ziet het al op de kaart hierboven, de maan moedig je aan, samen met de energie van de vurige Ram om de spanning, zorgen en eventuele blokkades vrij te laten breken. Zing, dans, lach en ga erop uit, verander je omgeving en plan die reis- dat uitstapje- sla geen uitndoigingen af en wees vrij- je bent het al, nu mag je het ook even gaan voelen!


Leeuw

Er is schoonheid in alles. In jou. In de natuur, in de kleinste momenten, en in de grote momenten. Zoek ze op, al die momenten, besteed aandacht aan je huis, jezelf (zelfliefde!) en weet dat dit de tijd is van energie vanuit het universum. Koester alle mooie momenten, zie ze bewust en vind meer en meer moois op je pad!


Maagd

Net als de aarde, jouw element, staat groei centraal deze Maan- een paar punten zijn wel fijn om mee te nemen:

Vergeet niet te laden en goed voor jezelf te blijven zorgen, groei heeft aandacht en zorg nodig.

Je mag even horen dat je het fantastich doet- keep going! Je rijst hoger en hoger en komt steeds dichter bij je bestemming- de lentemaan moedigt je aan!


Weegschaal

De wet van aantrekking, jij staat er midden in, het teken van de Maan is van jou! je kan balans omarmen, terwijl je je dromen manifesteert- Weegschaal: jij kan het beste blijven schrijven- journallen over waar je staat, waar je naartoe gaat en wat er goed gaat is helpend en bekrachtigend voor de aankomende tijd- oh en al dat andere? laat dat maar los zonder er aandacht aan te besteden.


Schorpioen

Wat een prachtig passend plaatje voor je magische zelf, Schorpioen. De maan laat het bij jou, de energie van Ram vertrouwt je en jij mag dus simpelweg meer doen en uitzetten wat jij wil- headstrong en voorwaarts! dit is het laatste zetje dat je nodig hebt! Vertrouw je intuitie, deze is scherp en nauwkeurig en zal je de exacte timing en antwoorden influisteren, neem de tijd af en toe te luisteren ;)


Boogschutter

Kennis is...kracht. Deze uitspraak is veel meer van toepassing voor jou- duik in de vragen die je hebt en stel ze hardop, via alle wegen, spiritueel en aards komen de antwoorden op je pad. Wees niet te passief, wanneer je voelt dat je iets mag lezen of een podcast uit de lijst springt, weet dan dat dit een antwoord bevat op een van je vragen. Je kan deze maand perfect afstemmen op wat je nodig hebt en zo zal het pad van antwoorden zich (bijna) als vanzelf zichtbaar worden.


Steenbok

De wet van dankbaarheid is een magneet voor wonderen.

Schrijf en/of benoem inde prachtige zachte energie van de roze maan war je dankbaar voor bent en waar je blij van word en voel hoe jij hierdoor in jou meer ruimte krijgt, meer lucht en meer energie. En dat is nodig want je hebt al nieuwe plannen voor de aankomende maanden, voel hoe dankbaarheid je helpt laden voor dat wat komt!


Waterman

Waterman! De Maan straalt krahtig op jou deze Maand. Overvloed en geluk zijn voor jou, enhoe voelbaar is het dat dit ook echt verdiend is. Overvloed is liefde, voorspoed, geluk en het gevoel dat het vanaf nu lichter word. En dat word het. Verspoedig dit door vast iets te plannen waar je echt gelukkig van word. Zo zend jij uit naar het universum dat dit de staat is waar je graag in wil blijven!


Vissen

Lieve Vissen, deze kaart verteld je dat je even een klein stapje terug moet nemen en mag kijken- voelen en invetariseren welke eerstvolgende stap je kan nemen. Je lijkt op een kruispunt te staan, veel nieuwe energie is voelbaar, nieuwe kansen, maar ook een duidelijke vraag om balans, inspanning en ontspanning moet in balans zijn. Durf even vanuit een hogere blik te kijken naar wat je nog meer kan (zoveel!) en neem dit mee- het wordt nog mooier!Wil je meer duidelijkheid of antwoorden over je pad of vraagstukken? De tarot laat helder en duidelijk zien wat je kansen zijn en waar je obstakels kan vernijden-

De Lente legging is nu in de aanbieding en boek je via deze link

Veel liefs!

DianeComments


image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page