top of page

Dit zijn 7 kenmerken van een geboren Empaat!

(Welkom bij de HSP-familie)art by Danielle Noel


Je voelt de energie en emoties van anderen (en neemt dit misschien ook (onbewust) over)

Vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je gaat slapen sta je in contact met anderen. Niet alleen door fysiek contact maar ook het bijzondere contact dat we maken met onze dierbaren, familie en vrienden door aan hen te denken en in te voelen hoe het met ze gaat.

En sluit Social media en je telefoon niet uit, allemaal lijntjes die we openzetten om in contact te zijn met anderen. Voor een Empaat is dit een enorme valkuil. Je bent geboren om anderen te willen helpen maar verliest je eigen energie along the way.

In HSP-coaching geef ik altijd de tip om je eigen energie te scannen aan het begin van de dag. Hoe voel je je? Hoe voelt je lijf? Sluit je ogen en scan je lijf op emotie en fysieke balans voordat je jezelf openstelt voor de wereld. Zo kan je door de dag heen makkelijker herkennen wat van jou is en wat van de ander.

Het dragen van een toermalijn edelsteen helpt je bij je aarding en bewust ademhalen is de weg naar binnen en terug naar jezelf! Volg het script 4-4-4 voor een meer bewuste- terug naar jezelf- ademhaling:

Adem 4 tellen in

Dan 4 tellen uit

En pauzeer 4 tellen

Herhaal dit tot je voelt dat je meer ontspannen bent.


Je bent waarschijnlijk gezegend met een introverte persoonlijkheid

Geen nood, zelf extraverte personen kunnen introverte eigenschappen hebben (en soms helemaal in de war raken van de grote verschillen in zichzelf)

Herken je dat je met regelmaat even af moet sluiten van prikkels en mensen? Dat je echt behoefte hebt aan tijd voor jezelf in slecht jouw energie?

Heb je het eerste stuk gelezen? Daar ligt de kern van de noodzaak even alleen te zijn.

Je hebt letterlijk tijd nodig voor het ordenen van jouw gedachten, wensen, energie en balans.

Zelfzorg is essentieel voor jou, lieve Empaat. En door goed voor jezelf te zorgen en je grenzen te bewaken kan je ook beter zorgen voor anderen (want we weten dat je dat graag wil)


Je hebt een sterke natuurlijk intuïtie (en daar gaan we dus niets aan veranderen)

Misschien ga ik je zelfs wel aanmoedigen. Wist je dat je je intuïtie kan trainen? Dat je antwoorden op vragen van jezelf en anderen kan ontrafelen via je intuïtie? Dat dit een geboorterecht is? Net als je natuurlijke afstemming op anderen? Overweeg eens om meer met je intuïtie te gaan doen. Wat zou je het liefste doen?

Je bent waarschijnlijk in aanleg een geboren healer, de vele vormen van healing kan ik je per definitie aanraden. Reiki, Reconnection, Spirituele healing, 3 prachtige vormen die niet werken met het overnemen van pijn en klachten en dus perfect zijn voor jou, lieve Empaat)

Misschien wil je intuïtief via de kaarten werken? Spreekt de pendel je aan? Vind jij je antwoorden in de natuur? In de wolken, het water, misschien zelfs in kruiden? Ontvang je inzichten vanuit je dromen? Wil je werken met kleur en aura’s?

Vaak ik het ook zo dat wanneer je gaat werken met je intuïtie gave dat een aanvulling zal zijn op wat je altijd al wilde doen in het leven of wat je nu werkelijk doet. Ik ken artsen en therapeuten die intuïtie gebruiken als aanvulling op hun vak!

Of koks die intuïtief nieuwe gerechten bedenken. Schilders die intunen op de energie van de grote meesters. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Spirituele coaching helpt je bij je balans en intuïtieve ontwikkeling, Neem contact met me op voor jouw gratis intake! Klik hier


Je voelt de (emotionele) pijn van anderen alsof het van jou is

Luister eens: je helpt ze hier niet mee. Het voelt misschien soms zo, maar het is de les die de ander mag doormaken waar jij slechts adviserend en ondersteunend bij kan helpen. Overnemen is niet helpend en al helemaal niet voor jou.

Door het dragen van de toermalijn edelsteen en door bewust te werken met je ademhaling, zeker wanner je merkt dat je klachten overneemt help je jezelf al enorm!

Probeer zo gauw als mogelijk uit het contact te gaan door bijvoorbeeld even naar het toilet te gaan en koud water over je polsen te laten stromen, dit is erg effectief.

Had ik al gezegd dat jij het meest belangrijk bent in het contact met anderen?

Bij deze dan nog een keer.

Wanneer jij je bewust wordt van wat je doet (het overnemen) dan heb je de oplossing al in handen! Even minimaal 4 meter uit het contact, voeten op de grond, goed ademhalen 4-4-4 en eventueel koud water over je onderarmen laten stromen. Hou je toermalijn even tegen je zonnevlecht en voel hoeveel sterker jij nu in je lijf zit.

Kracht en balans!


Je trekt mensen aan die hulp nodig hebben

Dit is voor de geboren Empaat enorm herkenbaar. Geboren om te helpen en licht te brengen in de wereld- en dus trek je hen die het licht en de hulp het meest nodig hebben aan als een magneet.

De vraag is voor jou:

Is het aan mij hen te helpen? En als dit antwoord ja is, hoe?

En dat je ze aantrekt betekend niet dat dit je sociale netwerk moet worden.

Een kleine tip van mij. Verhoog je frequentie een beetje en vind gelijkgestemde vrienden en contacten op je pad. Het risico van een sociaal netwerk vol hulpvragers is dat er niemand is voor jou. (Of te weinig aangezien je al je energie vrij weggeeft)

In de hulpzoekers en vragers die op je pad komen vind je vast ook een aantal energie-dieven.

Ze onttrekken je energie binnen no time en je bent al snel moe, futloos en kan klachten als hoofdpijn of duizeligheid ervaren wanneer je met hen in contact bent. Whoa! Echt? Ja echt, en dit doen ze vaak onbewust! Ze profiteren van jou medeleven, compassie en energie.

Alle bovenstaande tips zijn extra van toepassing wanneer je dit herkend. (En probeer zo min mogelijk in contact te zijn met de energie-dieven)


Je neemt niet voldoende tijd en aandacht voor jouw eigen problemen

Misschien omdat je geen tijd en ruimte meer overhebt nadat je iedereen hebt geholpen en naar iedereen hebt geluisterd. Deze past naadloos op de vorige stelling.

Zelfzorg, zelfliefde en tijd nemen voor wat jij nodig hebt en graag wil doen is zo belangrijk!

Journalling kan je houvast geven. In mijn praktijk is dat de eerste stap naar zelfinzicht.

Tip: maak een pagina over wat je het liefste doet wanneer je alleen bent en-maak een pagina met wat je graag doet met vrienden, je partner en/of familie.

Maak de lijst met regelmaat langer en vink af wat je gedaan hebt! Kies minimaal 1 activiteit van je eigen lijst per week om te doen. (Meer is beter!)


Je hebt moeite jezelf staande te houden in grote groepen/drukke omgeving

En dat snap ik. Je neemt immers alle energie over. Hierdoor raak je binnen een minuut over prikkelt en uit balans.

Tips:

Voordat je naar de drukte gaat mediteer je, simpelweg met een muziekje en tijd voor jezelf. Laat gedachten passeren en vind de stilte in jezelf en in je lijf.

Denk aan je ademhaling wanneer je op drukke plekken bent

Maak bewust verbinding met de grond onder je.

Hou je handen letterlijk voor je zonnevlecht of hang hier een tas voor, dit is de plek waar jij energie verliest en waar je openstaat voor de energie van de hele wereld. Door dit letterlijk af te schermen bescherm je je energie.

(Je zonnevlecht bevindt zich boven je navel, net onder je maag)

Neem een aardende steen mee en hou deze goed vast- (het liefst ook voor je zonnevlecht)

Aardende stenen:

Toermalijn

Rookkwarts

Witte agaat

Zwarte obsidiaan

Binnenkort start de mini cursus Werken met Edelstenen- speciaal voor Empaten en Hoog sensitieve prachtmensen- meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven! Klik hier

Meer tips:

Wandel zo vaak je kan op blote voeten

Gebruik het douchen om de dag ene energie van anderen van je af te spoelen

Gebruik edelstenen om te aarden

Start je dag met een bodyscan:

Mediteer regelmatig

Zorg voor gezonde (biologische voeding) en ga zo vaak je kan bewegen in de natuur

Balanceer je energie met de Maan! Ga bijvoorbeeld op een transcedente reis onder de volle maan klik hier!
Beste tip:

Start met Eft tapping!

EFT: emotional freedom techniques

Hiermee tik je prikkels, blokkades en klachten uit je systeem door verschillende meridianen te activeren. De simpele technieken hebben een krachtige en positieve invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Perfect tegen overprikkeling.

EFT is bij mij in de praktijk ook inzetbaar voor coaching, balans en traumaverwerking.

Het script die ik jullie nu aanleer heb ik speciaal geschreven voor Empaten en Hoog gevoelige personen (zoals jij) maar is voor iedereen toegankelijk.

Ik heb het script opgenomen op een MP3

De opnames vind je hier

Mocht je het zelf willen oplezen dan staat het korte script hieronder!

Zoals je in deze afbeelding ziet zijn er verschillende punten om mee te werken.In dit script werken we met de volgende punten:

We beginnen altijd bij de buitenzijde van je hand, de karate chop- hier tikken we iets langer tot je voelt dat het script mag beginnen..vertrouw de signalen van je lijf


Karate chop (de zijkant van je hand)

Top of head

Eyebrows

Side of eyes

Under eyes

Under nose

Under lip

Tender spot

Under arms


Dit is ook de volgorde van boven naar beneden

Je tikt zachtjes en 3-8 keer per punt


Eft script om te ontspannen

Drink een glas water voor je begint

Energie stroomt beter met water

Het script:

Tap zacht op je Karate chop puntop de zijkant van je hand.

Spreek de volgende stellingen kalm en ontspannen uit:


Ook al ben ik gevoelig en raak ik regelmatig uit balans

Ik accepteer mezelf compleet en volledig

Ik realiseer me dat dit mijn kracht is

Ik realiseer me dat dit een gave is

Ik accepteer dat ik mezelf mag zijn, ik kies ervoor mezelf te zijn

Ik kies om goed voor mezelf te zijn

Ik kies balans


We gaan nu starten met de andere punten:

Top of head Ik kies voor mezelf

Eyebrow Ik kies voor balans

Side of eye Ik kies voor mezelf

Under eye Ik accepteer mezelf volledig en compleet

Under nose ik kies voor balans

Under lip Ik mag mezelf zijn

Tender point Ik kies balans

Under arm ik mag ontspannen

Karate chop ik mag ontspannen en in balans zijn

Ik kies voor mezelf

Ik kies voor mezelf

Herhaal dit zolang je wil voor een maximum van 5 rondes per keer

Je kan nu aansluitend of op een ander moment het tweede script tappen…


Het tweede script:

Begin weer met tappen op de zijkant van je hand.

Spreek de volgende stellingen kalm en ontspannen uit:


Ook al weet ik niet altijd waarom ik me onrustig voel of klachten heb

Ik accepteer dat dit hoort bij mijn hoog gevoeligheid

Ik weet dat ik een helper ben, ik weet dat ik een heler ben

Ik mag mezelf helpen in balans te zijn

Ik kies ervoor mijn energie te behouden en in balans te zijn

Ik kies voor zelfliefde en balans

Ik mag ontspannen

Ik mag energie van anderen loslaten

Uit het nu

En uit het verleden

Wat niet van mij is mag ik loslaten

Ik mag loslaten

Ik kies ervoor voor mijzelf te zorgen

Ik laat los wat niet helpend is

Ik mag loslaten

Ik laat los


Dit mag je bij ieder punt herhalen

Ik laat los wat niet helpend is

Tap nu zacht op alle punten die hieronder staan;

Karate chop ( de zijkant van je hand)

Top of head

Eyebrows

Side of eyes

Under eyes

Under nose

Under lip

Tender spot

Under arm


Voel hoe je meer en meer ontspant en los kan laten…haal nu diep adem en drink nog een glas water of thee voor je vochtbalans.


art by danielle Noel.the three of cups

Deze kaart in tarot moedigt je aan te vieren wie je bent...je overwinningen te koesteren en je kracht te laten stralen!

Heel veel vrijheid en balans gewenst lieve Empaat!

Liefs

Diane

Comments


image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page