Ik zie, ik zie..wat jij niet ziet?

6 tekenen dat je wellicht helderziend bent!
(En hoe je dat verder kan ontwikkelen)


Het lezen van energie doe je met al je zintuigen

Zo zijn er verschillende manieren om te werken met je paranormale gaven.

In de basis is dit je natuurlijke staat. In de basis communiceerden wij op zoveel meer manieren dan slechts taal. Dit is vooral voelbaar wanneer de communicatie door taal niet mogelijk is, zoals bij bijvoorbeeld een baby…je voelt dan wat je kindje of de baby nodig heeft. Ook wanneer iemand een handicap heeft of door ziekte zijn of haar spraak is verloren zie je dat de andere zintuigen scherper worden, sterker worden. Dus zonder het direct telepathisch te noemen staan wij op meerdere manieren met elkaar in contact en dus in verbinding met elkaars energie. Vaak gebruiken we meerdere zintuigen tegelijk om te werken met energie.


Een voorbeeldje:

Zo hoor je misschien een liedje op de radio waarna een regenboog verschijnt in gedachten…en dan realiseer je je dat je dochter dol is op dit nummer en dat zij pas een regenboog heeft getekend of gefotografeerd. En dan belt ze. Je kreeg al signalen dat het contact er al was, zij was al verbonden met jou voordat de telefoon overging.

Hoe mooi is dat!

Heb jij dit ook wel eens?


Het bewust lezen van deze energie en dit vertalen voor jou is wat een medium doet.

Werken met je zintuigen betekend dat je niet alleen helder kan zien…ook deze vormen zijn mogelijk:

Helder horen

Helder voelen

Helder weten

Helder ruiken

Helder proeven


Vandaag licht ik de kenmerken van helderzien voor je uit.
Wellicht vind je hierin inspiratie je gave verder te gaan ontwikkelen!

6 je droomt visueel en in kleur


5 bij het horen van een verhaal verschijnen als vanzelf beelden, kleuren en symbolen


4 je ziet kleuren rondom mensen, dieren en in de natuur, dit zijn aura’s. Dit beteken dat je energie kan zien!


3 bij meditatie visualiseer jij graag voor ontspanning


2 Vanuit je ooghoeken zie je vaak energie in de ruimte waarin je bent. Licht of in kleur


1 Je kan zien wat er gaat gebeuren, vlak voordat het gebeurt of in een droomWie weet val je nu van je stoel omdat dit volledig is wat jij altijd al hebt gehad?

Of herken je niet alles maar voel je dat dit is wat jij zou kunnen?

Ieder vorm van paranormaal werken is als het opnieuw leren gebruiken van je spieren…het kost een beetje tijd en oefening, maar voor je hebt weet gaat het (weer) vanzelf.


Dit zijn mijn tips om je helderzien te ontwikkelen of versterken:


Bestudeer de details van een voorwerp

Kies een voorwerp die je aanspreekt, zoals een mooie beker of een sieraad. Maar ieder voorwerp is in de basis goed.

Kijk nu aandachtig naar het voorwerp. Focus al je aandacht op de vorm, de kleuren, de details. Doe dit ongeveer 3 minuten. Sluit nu je ogen en zie het voorwerp net zo helder voor je als wanneer je je ogen open hebt. Kijk weer naar de details met je ogen dicht. Wanneer het beeld vervaagt open je je ogen en kijk je hoeveel je goed had.

Oefening maakt dit sterker en sterker!


Stuur me een foto!

Vraag iemand anders je een beeld te sturen in gedachten.

Dit kan een vriend of familielid zijn maar dit kan ook, wanneer je hier al meer ervaring mee hebt een gids of dierbare vanuit de spirituele wereld zijn. Het sturen is minstens even zo belangrijk als het ontvangen, en heldere en gefocuste kracht is wel fijn!

Vraag steeds hetzelfde beeld.

Wellicht ontvang je eerst een kleur. Wacht nu ontspannen of een vorm zichtbaar wordt. Herhaal deze oefening zo vaak je kan, en laat het volledige beeld helder worden.

Zo kan je de kleur groen zien.

Hierna zie je een ronde vorm.

Dan wordt zichtbaar dat er ook bruin onder de vorm zit. En de keer erna zie je dat het een boom is…en een keer later zie je duidelijk dat het Yggdrasil is…De boom van het leven.

Tip: Het kan altijd meer en meer helder worden!


Zet een heldere intentie om beelden in je dromen te ontvangen.

Spreek simpelweg de wens uit voor je gaat slapen en zorg dat je in de ochtend ruim de tijd hebt om met gesloten ogen je dromen nog even visueel langs te gaan.

Jouw wens en vraag is de basis voor je dromen! Het is immers jouw bewustzijn! (In alle lagen)

Mediteer regelmatig

Door te werken met het actief en passief reizen in alle lagen van jouw bewustzijn zal je merken dat je visuele cortex meer en meer actief wordt. Hierdoor ga jij je meditatie reizen bij iedere keer meer helder zien en beleven.

Tip: ga op een maanreis, de maanreis van deze maand staat in Waterman! Klik op de link:

TM Moon Journeys | sayhellotoheaven


Leer werken met orakelkaarten en de tarot!

Dit is een geweldige manier om je helderzien te activeren en stimuleren. Door het aanleren van de taal van tarot ontstaat ook een toename van je helderzien! De tarot is een spiegel van je onderbewustzijn en een vertaling van je hoger bewustzijn- wanneer je hiermee werkt ontwikkel je je paranormale gave en kan je al snel leggingen doen voor jezelf en anderen! Zo gebruik je de tarot om jouw helderzien en helder voelen zichtbaar te maken!
Wil je ook les van mij? De tarottraining reis door tarot start in oktober/november van dit jaar

Klik hier


Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Kies een moment om met en vriend of vriendin te gaan oefenen met het sturen van afbeeldingen, kleuren, getallen of namen…je mag hierbij elkaars handen vasthouden als je dat wil.

Hou het vooral ontspannen en leuk…soms duurt het een dag voordat je het onder de knie hebt en soms een paar maanden maar uiteindelijk zal het je lukken!


Oefen met het zien van aura’s