top of page

Volle Maan!

Niets is mij meer dierbaar dan de Maan.

Goed. Mijn gezin wel. Maar verder ben ik echt een Maan-O-Holic.

Lunatic! De Maanbalans in mijn leven is als een natuurlijk ritme.

Met dit artikel neem ik je even mee naar de energie van de volle Maan. De meest bekende fase van de Maan. Ik geef je met dit korte artikel graag wat leuke feiten en tips voor een meer afgestemde ervaring met de Volle Maan.

De Volle Maan


In de Griekse oudheid taal is het woord “Lunatic/Lunacy” ontstaan vanuit de onrust en gekte die vele mensen vertoonden onder de energie van de volle maan. Het manische gedrag rondom de maan werd tot in de vorige eeuw door artsen en psychiaters toegeschreven aan de maan.

Denk eens aan de mythen en volksverhalen van de maan, hierbij een kleine opsomming:

- Veranderen in een weerwolf? Het oerinstinct van de man en jager komt hier natuurlijk duidelijk naar voren (denk aan de archetypen van Jung)

- Aliens op de maan: in 1820 beweerde astronoom Franz von Paula Gruithuisen hele steden te hebben gezien op het maanoppervlak. Hij stond hier niet alleen in, ook collega Sir William Herschel schreef hele epistels over de voortgang van de bouw door Aliens op de maan.

- Tot ver in 1900 waren er ook velen die geloofden dan de maan een hol voertuig van aliens zou zijn. Binnen in de maan was een complete samenleving en de maan was het voertuig.

- Er is nog nooit iemand op de maan geland. De maanlandingen zijn vals en in studio’s opgenomen- wie kent deze verhalen niet? Bij deze- er gaat nog steeds een hardnekkig gerucht rond over de valse maanlanding. Het bewijs? Een wapperende vlag op het maanoppervlak, ondanks het ruimte vacuüm.

- Hitler woont op de maan. Althans, ten tijde van de wereldoorlog. Hij is gevlucht en ondergedoken op de maan. In een bunker. Deze gedachte werd gevoed door het UFO-programma dat de Nazi’s hebben ontwikkeld.

- Er woont een meisje met een konijn op de maan. Zichtbaar door de kraters en schaduwen op de maan en generaties doorgegeven kijken kinderen nog steeds omhoog naar het konijntje op de maan!


Er zijn nog veel meer mythes rondom de maan, weet jij meer? ik hoor het graag van je!

Wanneer de maan kan zorgen voor deze geweldige mythes, dan is het natuurlijk niet zo gek dat je zo nu en dan wellicht wat uit balans raakt onder een volle maan.

- Dat je slechter slaapt.

- Dat je je gejaagd voelt.

- Dat je een onrust in je lijf voelt die je niet kan plaatsen.

- Dat je lichtgeraakt kan zijn, of zelfs geagiteerd.

- Dat je emoties uit balans zijn

- Dat je seksueel meer actief bent rondom de volle maan.

De maan trekt aan. Getijden vinden een ritme door de kracht van de maan. Landbouw en Visserij maken hun planning op basis van de maanstanden.

Hormonen en emoties balanceren door de maanenergie (of juist niet, wanneer je niet bent afgestemd)

Dromen worden intenser onder de volle maan.

In dit artikel deel ik je graag wat praktische tips om je energie meer af te stemmen op de volle maan.

Hierdoor verdwijnt de onrust van je onderbewuste jager die je aanroept in actie te komen.

En geef je je emoties de kans tot rust te komen omdat jij ervoor kiest niet tegen de natuur in te gaan.

In onze fysiologie zijn wij nog verbonden met de aarde, met de maan en met de zon.

In de moderne tijd is hier vaak geen ruimte voor, een natuurlijk ritme is een utopie geworden.

Of toch niet?


Slapen onder een volle maan

Van oudsher ondergeschikt! De maan stond hoog aan de hemel en zo was alles verlicht! Slapen was onveilig- jagen kon des te beter. Deze gejaagdheid zijn nog in ons systeem. De maan roept dit nog in ons op.

Door gericht en mindful een avondritueel te doen op de avond van volle maan her programmeer je je mind en daarmee ook de energie van je lijf.


Tip 1 Drink de dag voor de volle maan 2 extra glazen water.

Drink warme thee, warme melk, maanmelk of water op de dag en avond van de volle maan.

Vermijd koffie, frisdrank of alcohol. Daarmee onttrek je water uit je systeem en effectief balanceren met de maan vindt haar basis in water.


Tip 2 Besteed meer tijd in de natuur rondom de volle maan. Denk aan tuinieren, wandelen, mediteren in de natuur. Neem regelmatig een moment te voelen hoe jij voelt wanneer je in de natuur bent. Ontspannen? Lichter? Verbonden? Door goed te voelen wat jij voelt stem je je af op de aarde, op de zon, de elementen en de maan.


Tip 3 Laad jezelf op in de zon gedurende de dag van de volle maan. Ook als het regent is de zon er. Visualiseer de zon boven je en voel de energie op en in je lijf.

In de avond mag je nu laden in de maan. Ook als ze niet zichtbaar is, visualiseer haar boven je, vol en groots, en voel haar licht op en in je lijf. Een wandeling is prima te combineren met opladen in zon en maan


Tip 4 Neem een warme douche of bad in de avond.

Optimaal genieten en afstemmen? Maak dit moment meer mindful.

Zet edelstenen klaar rondom bad of douche. (Denk aan bergkristal, amethist, celestien en angel aura)

Let op: sommige stenen kunnen absoluut niet tegen water

(zoals veel stenen die eindigen op -iet bijvoorbeeld! (Zoals seleniet)

Meng je favoriete douche of badgel met wat essentiële olie, zoals lavendel, roos, vanille en/of jasmijn.

Neem wat lekkers en wat te drinken mee (ja, dat mag ook onder de douche)

Zet ontspannen muziek aan.

Voel hoe het water alles van je afspoelt, helpt los te laten en hoe ontspannen je kan zijn!


Tip 5 Vermijdt (heftig) nieuws, actiefilms en externe prikkels zo veel als mogelijk op de volle maan avond.

Kies voor een meer ontspannen invulling van de avond. Door bijvoorbeeld een lijst te maken van je dromen en wensen. Ga iets creatiefs doen, tekenen, schilderen, bouwen, zagen, maken…wat past bij jou? En wees op deze avond bewust samen met liefde. Heb je een partner, kies dan voor elkaar vandaag. Maak complimenten, wees verbonden. Voed de liefde. Heb je geen partner? Voel goed wat jou een gevoel van liefde geeft. Zoals zelfzorg; schrijf complimenten aan jezelf op papier, maak iets lekkers te eten, lees dat boek die je al zo lang wilde lezen.


Tip 6 Schrijf voor het slapen gaan op waar je dankbaar voor bent. Schrijven in de maan energie veranderd de energie in jou! Eindig de dag positief en dankbaar en voel hoe je ontspannen en in balans kan gaan slapen.


Tip 7 Maak een Maanreis! Verbind je met een prachtige Trancedente Meditatie reis met de energie van de volle maan van dat moment! ontvang inzichten en advies over wat jij nodig hebt van de kosmos, de maan en de spirituele helpers! zo Bijzonder was een meditatie nog nooit! Kijk op de pagina voor meer informatie... (klik hier)


Ik wens je prachtige inspirerende volle maan momenten!

Hieronder zie je de data van de aankomende Volle Maan momenten in 2020 en 2021!


Met oefeningen, meditaties en maanopdrachten kan ik je helpen bij je afstemming op de Maan en haar energie. Boek je (spirituele) Coachingsessies in via deze knop


Lieve groet

Diane
コメント


image - 2022-01-05T194831_edited.jpg
bottom of page